Betjente får skarp kritik af rigsadvokat

Rigsadvokaten løfter pegefingeren over for Fyns Politi, der ikke slettede aflytninger mellem advokat og klient. Beklager aflytninger ikke slettes

Foto: Jens Dresling/Polfoto
Foto: Jens Dresling/Polfoto

Syv betjente og to ledere i Fyns Politi får kraftig kritik af rigsadvokat Ole Hasselgaard, fordi de ikke slettede aflytninger mellem en advokat og en mistænkt og sms'er, som retsplejeloven kræver.

Betjentene undgår dog en straffesag, ifølge anklagemyndigheden.dk.

- Det skete er alvorligt og meget beklageligt, men det er ikke kriminelt, siger rigsadvokat Ole Hasselgaard, der mener, at politiet straks skulle have slettet samtaler og sms'er.

Sagen drejer sig om advokat Mette Grith Stages samtaler med en klient, som blev optaget af politiet, der i forvejen aflyttede den mistænkte klient.

LÆS OGSÅ:
Fyns Politi siger undskyld til advokater
Betjente går fri i sag om aflytning

Reglerne siger, at politiet skal slette den slags fortrolige samtaler.

Men i stedet skrev betjentene samtalerne ud og noterede også sms-beskeder og beholdt dem i flere måneder, før advokaten selv ved et tilfælde opdagede, at politiet havde overtrådt retsplejeloven.

- Reglen om at beskytte kommunikation mellem mistænkte og advokater er et helt grundlæggende princip i vores strafferetspleje og en væsentlig garanti for retssikkerheden, siger rigsadvokat Ole Hasselgaard.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere