To mænd i narkonetværk fængslet for amfetamin

To mænd er fredag blevet varetægtsfængslet for smugling af amfetamin. Del af narkonetværk, mener politiet

To danske mænd på 29 og 30 år er fredag blevet varetægtsfængslet i fire uger ved Retten i Aarhus, sigtet for handel med mere end otte kilo amfetamin. Politiet mistænker dem for at stå i ledtog med et netværk, der har indsmuglet store mængder hash.

De to mænd er de seneste i rækken af ni anholdte, som politiet mistænker for at have samarbejdet om at importere store mængder hash fra Malaga i Spanien til Danmark og som skal sigtes for indsmugling af op mod tre ton hash.

Flere måneders omfattende efterforskning betyder, at der nu er anholdt to i Spanien, én i Frankrig, fire i Østjylland og de to varetægtsfængslede mænd fra Københavnsområdet.

- Der kan komme flere anholdelser, da vi fortsat efterforsker sagen sammen med NEC's Rejsehold, Københavns Politi og det internationale politisamarbejde, siger lederen af afdelingen for organiseret kriminalitet ved Østjyllands Politi, Merete Olesen, til Ritzau.

De fire personer fra Østjylland blev anholdt og sigtet i sagen den 9. januar.

I samarbejde med spansk politi blev der i december anholdt en 24-årig dansk-marokkaner i Spanien og en marokkansk statsborger.

Derudover er en engelsk statsborger blevet anholdt i Frankrig.

De sigtes alle for at have indsmuglet hash til Danmark og har alle, efter politiets opfattelse, samarbejdet med den danske hovedmand, der er en af de fire fængslede i Østjylland.

- Der er tale om et stort, kriminelt netværk med mange tråde i flere forskellige lande - og altså også i Danmark, fortæller vicepolitiinspektør Merete Olesen.

Der er under anholdelserne beslaglagt et større kontantbeløb og en mindre mængde hårde stoffer, oplyser politiet.

Det er hensigten, at alle anholdte vil blive udleveret til strafforfølgning i Danmark.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere