Politimorders bil fundet udbrændt

Den 33-årige eks-betjent Christopher Dorner er på flugt i Californien, efter han har myrdet en betjent og to civile. Motivet er hævn

Dette er angiveligt politimorderens udbrændte Nissan. (Screendump)
Dette er angiveligt politimorderens udbrændte Nissan. (Screendump)

Det sydlige Californien er torsdag aften rammen om en kæmpe menneskejagt, efter den tidligere politimand Christopher Dorner har indledt et blodigt hævntogt mod tidligere kolleger i Los Angeles' politistyrke, som han mener har forrådt ham.

Fem mennesker er blevet skudt. Den tidligere politichef Randy Quans datter Monica Quan og hendes mand Keith Lawrence er blevet skudt og dræbt foran deres hjem i byen Irvine, og tre betjente er blevet skudt, hvoraf en er død og en er indlagt i kritisk tilstand. Den tredje er sluppet med overfladiske sår.

Læs også:

33-årige Christopher Dorner (t.v.) jages lige nu i Californien. Han er tidligere politimand og skarpskytte i den amerikanske hær. 112 - 7. feb. 2013 - kl. 16:12 Menneskejagt på politimorder

Politiet har hele aftenen ledt efter Dorners Nissan pickup-truck, og den er nu blevet fundet udbrændt. Angiveligt i byen Big Bear, som ligger omkring 150 km øst for Los Angeles.

33-årige Christopher Dorner, som er tidligere skarpskytte i den amerikanske hær, har inden sit amokløb skrevet et manifest, hvor han beskylder en række tidligere kolleger for at stå bag hans fyring fra Los Angeles politistyrke i 2008 efter tre års tjeneste.

Han har nævnt dem ved navn, og truet med, at de og deres familier vil lide en frygtelig skæbne.

Manifestet er tilgængeligt mange steder på internettet.

Læs en ucensureret udgave her.

Situationen er i sagens natur ganske usædvanlig, da politiet både er gerningsmandens mål, og samtidig skal jage ham, og flere amerikanske tv-stationer rapportere, at stemningen blandt de mange betjente, som deltager i menneskejagten er meget presset.

Personer, som nærmer sig betjentene, får rettet våben imod sig, og bliver bedt om at forsvinde øjeblikkeligt.

Christopher Dorner advarer i sit manifest om, at han er ekspert i både våben og sprængstof, og vil udnytte sine evner til at 'føre en usædvanlig og assymetrisk krig mod politiet'.

1 af 7 Christopher Dorner var betjent i Los Angeles 2005-2008 og er tidligere skarpskytte i hæren. (Foto: AP)
2 af 7 Basketballtræneren Monica Quan blev tilsyneladende dræbt, fordi Dorner vil have hævn over hendes far. (Foto: AP)
3 af 7 Christopher Dorner lider angiveligt af depression. (Foto: AP)
4 af 7 
5 af 7 Politifolk ved et af de gerningssteder, hvor en betjent er blevet skudt ned af Dorner. (Foto: AP)
6 af 7 Et gerningssted bliver efterforsket. (Foto: AP)
7 af 7 Dette er angiveligt politimorderens udbrændte Nissan. (Screendump)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere