Menneskejagt på politimorder

Politiet i Los Angeles jagter en eks-betjent, som angiveligt har skudt to civile og tre politifolk. Mindst tre er døde

Der foregår lige nu en storstilet menneskejagt i det sydlige Californien.

Målet er 33-årige Christopher Jordan Dorner, en tidligere politibetjent, som menes at have dræbt tre personer og såret to. Hans motiv er angiveligt hævn mod politiet i Los Angeles, som han mener er korrupt og racistisk.

3. februar skal han have dræbt ægteparret Keith Lawrence og Monica Quan på parkeringspladsen foran deres hjem i byen Irvine. Siden har han været eftersøgt.

Monica Quan er datter af den tidligere politichef i Los Angeles, Randy Quan.

Faldt patrulje i baghold

Tidligt torsdag morgen, amerikansk tid, skød han to betjente i byen Riverside. Den ene er død, og den anden er i kritisk tilstand på hospitalet.

De to betjente var på patrulje, og holdt for rødt lys, da han faldt dem i baghold.

Desuden har han skudt mod to betjente, som stoppede ham i byen Corona. De besvarede ilden, men han slap væk. Den ene betjent fik overfladiske skudsår, mens den anden slap uskadt, skriver KTLA.

Truede eks-kolleger på livet

Christopher Dorner menes at være på flugt i en blå eller grå Nissan, og en talstærk politistyrke fra især Los Angeles' politi (LAPD) er sendt på gaden for at fange ham.

Samtidig advarer politiet om, at han er bevæbnet og ekstremt farlig.

Ifølge CNN har han arbejdet for LAPD fra 2005 til 2008, hvor han blev afskediget.

Nedskydningen af betjentene er sandsynligvis hævn. Han har ifølge CNN sendt et brev til sine tidligere kolleger, hvor han truer dem på livet.

Han beskylder i en række skriverier, som han har lagt online, Randy Quan for at have ødelagt hans liv.

- Du har ødelagt min chance for at få en familie, så derfor ødelægger jeg din, skriver han blandt andet.

Deprimeret og isoleret

Christopher Dorner blev i 2008 fyret for falsk vidneforklaring, efter han anmeldte en kollega for at sparke til en anholdt. Randy Quan førte hans sag, og Dorner mener ikke, at den tidligere politichef gjorde nok for at redde hans job.

Efter fyringen blev han angiveligt ramt af en tung depression, og mistede kontakten til familie og venner.

- Jeres mangel på etik og jeres sammensværgelse for at gøre uret mod en retfærdig person er slut. Undertrykkelse af sandheden vil få dødelige konsekvenser for jer og jeres familier, skriver han til navngivne tidligere kolleger.

Den eftersøgte, der har navngivet alle de personer, som han er efter, eftersøges i et kæmpestort område i storbyen: Kern, Santa Barbara, Ventura, Los Angeles, San Bernardino, Orange, Riverside, San Diego og Imperial, skriver Ritzau.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere