Tiltalt røverbagmand: Kan ikke forklare fingeraftryk

En 36-årig serber nægter, at han planlagde røverier i København. Han satte lejligheder i stand, forklarer han

En 36-årig serbisk mand nægtede sig skyldig, da et nævningeting i Københavns Byret torsdag tog hul på sagen, hvor han står tiltalt for at have planlagt røverier mod tre guldsmede i København med et samlet udbytte på 12 millioner kroner.

Røverierne fandt sted fra den 18. februar til den 3. marts 2011, og den 36-årig måtte medgive, at han havde været i København og Malmø fra den 13. februar til den 9. marts.

- Men det var, fordi jeg skulle hjælpe nogle venner med at sætte et par lejligheder i stand i København og Malmø, fortalte han i retten.

- Hvorfor rejste du på falsk pas? ville sagens anklager, Trine Sorgenfri, vide.

- Det er, fordi jeg kan ophold mig længere i visse lande med et andet pas end et serbisk, lød svaret.

Ved et af røverierne blev der blandt andet brugt en mukkert, og anklagemyndigheden mener, at den 36-årige gav den til røverne. Hans fingeraftryk er nemlig fundet på den.

I retten kunne han ikke forklare hvorfor.

- Jeg kan ikke sige ja eller nej til, om den var i lejligheden. Når der er så meget værktøj, lægger man kun mærke til det, man har brug for, sagde han.

- Jeg kan virkelig ikke forklare, hvordan mit fingeraftryk havnede på den mukkert. Så vidt jeg kan huske, har jeg ikke brugt sådan en.

Seks af røverne er allerede dømt i sagen og teleoplysninger viser, at de ofte var i nærheden af en mast på Ålekistevej, hvilket ifølge anklageren skyldes, at de mødtes i en lejlighed i det område.

Under sagen vil hun påvise, at den 36-årige havde tilknytning til lejligheden, at hans telefon også gik ind på masten, og at han kendte gerningsmændene til røverierne.

Som han sidder på anklagebænken med sit fuldskæg og lange hår ligner den 36-årige ikke umiddelbart en hårdkogt bagmand for en gruppe røvere.

Men det er netop, hvad politiet mener, han er.

Han menes at være lederen af 20 håndlangere, der er tilknyttet en berygtet serbisk røverbande.

Banden er i Interpol kendt som Den Lyserøde Panter, og menes siden slutningen af 1990'erne at have røvet over 120 juvelerbutikker med et samlet udbytte på ikke mindre en 1,2 milliarder kroner.

Der ventes at falde dom i sagen den 22. februar.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere