Hårde straffe til danske hash-hovedmænd

Et flyttefirma blev misbrugt til at smugle hash fra Spanien. Hovedmændene er blevet idømt 10 og otte års fængsel i dag

Her er en del af de 3,7 mio. kr. i kontanter, danske kr. og euro, som politiet fandt og som kræves konfiskeret. (politifoto)
Her er en del af de 3,7 mio. kr. i kontanter, danske kr. og euro, som politiet fandt og som kræves konfiskeret. (politifoto)

- Jeg er meget tilfreds med dommen. Det er rimelig fantastisk - det må jeg sige.

Sådan lyder den umiddelbare reaktion fra specialanklager Kia Reumert, der i dag fik fængslet to mænd for fragt af flere ton hash.

- De to hovedmænd er dømt stort set efter anklageskriftet. Det har været en imponerende efterforskning fra politiets side, siger Kia Reumert til ekstrabladet.dk.

Peter Stig Hansen på 41 år fik 10 års fængsel for at have importeret omkring 9 ton hash, og 33-årige Daniel Vargas Martinez fik otte års fængsel for 4,2 ton hash.

Læs også:

Se også: Ni ton hash med flyttebiler fra Spanien

Der var i alt 10 tiltalte i sagen. En af disse blev frikendt, og de resterende syv fik straffe på fire år og seks måneder og nedad.

Peter Stig Hansen har i forbindelse med sagen fået konfiskeret cirka tre millioner i kontanter og flere grunde i Spanien. Derudover har man skønnet, at han har tjent omkring fem millioner kroner på salg af euforiserende stoffer.

Foreløbigt har tre af de dømte anket dommen, mens de resterende overvejer om de skal anke.

Brugte både skibe og flyttebiler
Politiet kom på sporet af hash-ligaen, som ifølge fundne regnskaber stod bag importen af de 10,8 ton hash, da to danskere blev anholdt af marokkansk politi den 24. maj 2011. Det skete, da danskerne skulle til at laste mindst 300 kilo hash ombord på en sejlbåd ud fra Marokkos kyst.

Senere fandt de ud af, at Peter Stig Hansen og co. brugte flyttefirmaet Silkeborg Flytteforretning til at transportere deres hash. Dog uden firmaets viden.

Ifølge anklageskriftet blev der gennemført 21 hashtransporter på godt ni ton hash med flyttefirmaet.

– Vi er blevet brugt som pakæsler. Der er åbenbart blevet lagt et lille lag hash i bunden af hver flyttekasse, og så er der lagt puder og billeder og andet indbo oven i kasserne, sagde direktør Peter Svendsen til ekstrabladet.dk.

- Det er dybt ubehageligt, når man prøver at køre en sober forretning.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere