Næstformand beskyttet efter drabsforsøg

Næstformanden i Trykkefrihedsselskabet blev beskyttet af politiet

Katrine Winkel Holm (Foto: Stine Bidstrup)
Katrine Winkel Holm (Foto: Stine Bidstrup)

Lars Hedegaards gode veninde Katrine Winkel Holm lå på Køge Hospital efter en operation i hånden, da hun fik nyheden om drabsforsøget på Hedegaard i går.

Katrine Winkel Holm er næstformand i Trykkefrihedsselskabet, hvor Lars Hedegaard er formand, og de står blandt andet sammen om deres islamkritiske synspunkter.

Af frygt for, at Katrine Winkel Holm også kunne blive angrebet, blev hun flyttet til en anden stue, Køge Politi blev kontaktet, og der blev sat en vagt til at passe på hende.

- Vi kunne ikke vide, om det var det første af en række attentater, siger Katrine Winkel Holm til DR Nyheder.

LÆS OGSÅ: Attentatmand luskede rundt i området i flere dage

Hun fik et chok, da hun af en overlæge fik at vide, at Lars Hedegaard var forsøgt dræbt.

- Det løb mig koldt ned ad ryggen. Det er et rent mareridt, fordi det er så koldblodigt udført og så kalkuleret. Det er enormt skræmmende, siger Katrine Winkel Holm.

LÆS OGSÅ: PET: Vi kan ikke beskytte alle

Hun er overbevist om, at nogen ville slå Lars Hedegaard ihjel, fordi han er en højlydt kritiker af islam.

- Det viser noget om prisen for at kritisere islam. Vi må tage alvorligt, at der er en indbygget risiko, fordi der er et voldeligt dna i islam, siger hun.

Efter drabsforsøget strømmer nye medlemmer ifølge næstformanden til Trykkefrihedsselskabet, der insisterer på at gennemføre et længe planlagt offentligt møde om omskæring af drenge i morgen aften.

- Lars skal være mødeleder. Vi håber, han dukker op, fordi vi insisterer på at holde mødet. Det her ændrer ikke noget. Vi fortsætter vores arbejde, siger Katrine Winkel Holm.

Videre forklarer hun, at risikoen for at dø på grund af sine synspunkter er rykket tættere på efter drabsforsøget på Hedegaard.

- Vi har ofte gæster, som er mordtruede og kender PET godt af den grund. Vi er vant til at omgås folk, der lever med den her trussel, så på den måde kender vi det, siger Katrine Winkel Holm til DR Nyheder og fortsætter:

- Men det er selvfølgelig noget andet, når det er en af ens bedste venner, der bliver ramt af det. Men Lars har selv sagt, at han hellere vil dø end at holde kæft.

Seneste: ’Katrine Winkel Holm har overfor ekstrabladet.dk oplyst, at det IKKE er korrekt at hun fik en vagt. Ekstrabladet.dk. beklager den fejlagtige oplysning’

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere