Fynsk sexkrænker på spil igen?

Fynske forældre holder igen vejret, efter at en 13-årig pige i aftes flygtede fra mand på legeplads i Svendborg

Politiet mener, at den fynske sexkrænker blandt andet forulempede et af sine ofre i denne forladte landejendom i Refsvindinge syd for Nyborg. I den nye sag fra Svendborg nåede en 13-årig pige at løbe væk, da hun blev antastet på en legeplads. (Foto: Ernst van Norde).
Politiet mener, at den fynske sexkrænker blandt andet forulempede et af sine ofre i denne forladte landejendom i Refsvindinge syd for Nyborg. I den nye sag fra Svendborg nåede en 13-årig pige at løbe væk, da hun blev antastet på en legeplads. (Foto: Ernst van Norde).

Kombinationen kan næsten ikke være mere uhyggelig.

En farlig sexkrænker, som for få måneder siden to gange inden for tre uger på Fyn bortførte og voldtog to piger på henholdsvis 11 og 10 år, er stadig på fri fod. Og nu har en 13-årig pige tilsyneladende været hårrejsende tæt på at komme i kløerne af en mand i Svendborg.

- Ja, vi er selvfølgelig interesserede i at vide, om denne mand kan være den samme, som i oktober og november sidste år overfaldt to andre piger. Umiddelbart er der dog intet sammenfald i signalementerne af de to mænd, siger vicepolitiinspektør Klaus Arboe fra Fyns Politi til ekstrabladet.dk.

Se også: Intet spor af sexmonster

Den 13-årige pige blev i aftes ved 19,45-tiden kontaktet af en mand, der spurgte til hendes alder, navn og bopæl. Pigen var ude at gå med sin families hund og sad på en gynge opstillet på en legeplads tæt på hendes hjem ved Søgårdsvænget i Svendborg.

Gemte noget på ryggen
Manden kom kørende i en lille mørk eller blå/sort bil med antenne på taget. På antennen var bundet en lille hvid snor.

Da manden havde stillet pigen spørgsmålene om hendes alder, navn og bopæl, anede hun så meget uråd, at hun flygtede. Manden løb straks efter hende. Pigens held var, at hendes hund, som løb omkring på legepladsen, stoppede op og gøede af manden, som herefter forsvandt af syne. Pigen bemærkede, at manden løb med den ene hånd på ryggen, som om han gemte noget for hende.

Se også: Fynsk sexkrænker slikkede på pigerne

Pigen og hunden løb hjem til forældrene, som straks kontaktede politiet.

- Pigen var selvfølgelig rystet, men hun var aligevel i stand til at give et ret detaljeret signalement af manden, siger Klaus Arboe.

Den eftersøgte mand fra de to sexoverfald i efteråret var ifølge ofrenes signalement sandsynligvis ældre end denne mand, som i modsætning til den første har en mørk streg af skæg fra det ene øre rundt om hagen til det andet øre.

Se også: Sexkrænker jagtes på tredje uge

Manden talte dansk uden accent og var 175-180 centimeter høj og tynd af bygning. Han var iført en lysgul jakke ned til livet og en mørk kasket.

Kan have ændret udséende
- Selv om der ikke umiddelbart synes at være sammenfald i signalementerne, arbejder vi selvfølgelig også med teorien om, at der kan være tale om den samme mand.

- Det er jo ikke umuligt, at den første sexkrænker har ændret udséende og anskaffet sig en anden bil, siger Klaus Arboe med henvisning til, at der i forbindelse med de to sager i efteråret blev observeret en rød bil.

I aftes var bilen ifølge den 13-årige pige blå eller sort.

Få henvendelser
Klokken 15,15 havde politiet kun fået to henvendelser om sagen, som blev kendt i offentligheden ved ni-tiden i morges. Ingen af disse har for alvor bragt efterforskerne nærmere en anholdelse af manden.

- Vi er noget forundrede over, at så få har henvendt sig, siger vicepolitiinspektør Klaus Arboe til ekstrabladet.dk.

Fyns Politi havde ellers regnet med, at den 13-årige piges detaljerede beskrivelse af mandens øre-til-øre skæg via hagen og hans blå/sorte bil med et stykke hvid snor på tag-antennen ville skabe grundlag for afgørende og hurtig hjælp fra borgere, der har set eller kender manden.

- Kombinationen af oplysningerne om bilen og mandens udséende burde kunne få flere på banen, men det kan også nå at ske senere i dag, siger Klaus Arboe.

Artiklen opdateres

Ved du noget, så tip os på mail på adressen 1224@eb.dk eller på sms/mms på 1224 (almindelig sms-takst)

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere