Politiet optrævler kriminelt narko-netværk

Ni personer anholdt i Spanien, Frankrig og Danmark - alle er sigtet for omfattende narkohandel

To danske mænd på 29 og 30 år er torsdag blevet anholdt i København og sigtet for handel af mere end otte kilo amfetamin.

Tidligere - den 9. januar - er fire andre personer i Østjylland blev anholdt og sigtet i samme sag.

Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

Politiet mener, at de anholdte i Danmark i samarbejde med kontakter i udlandet, har importeret op mod tre tons hash fra Malaga i Spanien til Danmark.

Internationalt narkonetværk
Udover de seks personer i Danmark er to anholdt i Spanien og én i Frankrig.

- Der er tale om et stort, kriminelt netværk med mange tråde i flere forskellige lande - og altså også i Danmark, siger lederen af afdelingen for organiseret kriminalitet ved Østjyllands Politi, fungerende vicepolitiinspektør Merete Olesen.

- Vi har fulgt dem over længere tid, og det er kun takket være et fremragende samarbejde mellem os, NECs Rejsehold og internationale politimyndigheder, at det nu er lykkedes at få optrævlet organisationen. Dermed ikke sagt at vi er færdige, og jeg vil ikke udelukke, at der kommer flere anholdelser i sagen, tilføjer hun.

Politiet: Hovedmanden er dansk
Politiet har efterforsket sagen i flere måneder, og i december blev der i samarbejde med spansk politi anholdt en 24-årig dansk-marokkaner samt en marokkansk statsborger i Spanien. Derudover er en engelsk statsborger blevet anholdt i Frankrig.

De har alle samarbejdet med den danske hovedmand, som er en af de fængslede i Østjylland, mener politiet, der gerne ser dem udleveret til strafforfølgning i Danmark.

Anholdt efter ransagning
Torsdag er fem adresser i Københavnsområdet blevet ransaget, og der er fundet et større pengebeløb og en mindre mængde narkotika, oplyser politiet.

Det er i den forbindelse, de to mænd på 29 og 30 år er blevet anholdt. De to mænd vil fredag formiddag blive fremstillet i grundlovsforhør i retten i Aarhus.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere