R: Jødechikane er kæmpe problem

Integrations- og udlændingeordfører understreger, at chikane af jøder skal sættes mere entydigt på dagsordenen

Skoleleder på Rådmandsgades Skole på Nørrebro, Lise Egholm, udtaler til Jyllands-Posten, at sagen om chikanering af jødiske børn på skolen er blæst ud af proportioner. (Foto: Fagbladet Lederne)
Skoleleder på Rådmandsgades Skole på Nørrebro, Lise Egholm, udtaler til Jyllands-Posten, at sagen om chikanering af jødiske børn på skolen er blæst ud af proportioner. (Foto: Fagbladet Lederne)

Chikane er aldrig ligegyldigt, og det er et kæmpe problem, når børn af jødisk afstamning ikke kan færdes frit i københavnske folkeskoler. Det slår integrations- og udlændingeordfører for Radikale Venstre Liv Holm Andersen fast, efter hun i flere medier er blevet citeret for at mane til ro i den verserende debat.

– Mangfoldighed handler ikke kun om, at der skal være plads til muslimer i det danske samfund. Der skal være plads til alle, siger Liv Holm Andersen, som føler, at nogle af hendes udmeldinger i sagen er blevet forstået som, at hun negligerer chikaner af jøder.

Se også: Tænk hvis jøder overfaldt danske muslimer

Et af de steder, hvor Liv Holm Andersen har udtalt sig, er i Jyllands-Posten, hvor hun tirsdag blev citeret for at mane til ro og påpege, at der altid er to sider i enhver sag. Det holder hun fast i, men påpeger, at det ikke betyder, at Radikale Venstre ikke tager emnet alvorligt.

Som at tisse i bukserne
– Jeg vil gerne præcisere, at jeg stadig synes, vi skal sætte emnet på dagsordnen. Og helt konkret mener jeg, vi skal bruge eksempelvis dialogkorps mere til at oplyse om religion, samfund og tolerance i skoler, SFO’er, klubber og så videre, siger folketingspolitikeren, der ikke mener, højrefløjen har foreslået andre løsninger end at smide børn ud af skolen, hvis de chikanerer kammerater på baggrund af religiøse tilhørsforhold.

Se også: Palæstinenser-formand: Jødechikane er ikke udbredt

– Jeg anerkender, at det kan være et redskab for skolelederen at smide en elev ud eller i værste fald tilbyde hjemmeundervisning. Men det må altid være i yderste konsekvens, for det svarer til at tisse i bukserne for at holde varmen, siger Liv Holm Andersen med henvisning til, at børn næppe bliver mere tolerante over for andre ved at få hjemmeundervisning.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen