27-årig fængslet for skadestue-optøjer

Endnu en mand er blevet varetægtsfængslet efter skadestue-optøjerne på Odense Universitetshospital i august

En 27-årig mand, der har været eftersøgt siden det voldsomme stormløb på OUH (Odense Universitetshospital), er ved retten i Odense blevet varetægtsfængslet frem til den 7. november.

Det oplyser Fyns Politi i en netop udsendt pressemedelelse.

Den 27-årige har erkendt, at han var til stede på skadestuen, men nægter at have deltaget i optøjerne. Han har derfor kæret varetægtsfængslingen.

Anklagemyndigheden har ligeledes kæret kendelsen, fordi man vil have fængslingsgrundlaget udvidet.

Anholdt i Jylland
Manden blev i går anholdt i det vestlige Jylland efter mere end halvanden måned på flugt. Han er indtil videre sigtet for hærværk og vold mod tjenestemænd under uroen.

Han er den fjerde person, der er sigtet i sagen, ud af de omkring 60 personer, som lavede hærværk på akutmodtagelsen samt på en parkeret ambulance og politibil den nat i august. To øvrige mænd sidder allerede varetægtsfængslet i sagen.

Optøjerne fandt sted ved fejringen af den muslimske højtid eid kort efter midnat den 21. august, hvor omkring 60 personer i Odensebydelen Vollsmose stormede skadestuen på OUH.

Forinden var en mand blevet skudt og stukket med en kniv. Den sårede mand blev herefter kørt til skadestuen, hvor de mange unge tilsyneladende ville have fat i ham.

Statsadvokaten vil meget snart tage stilling til afgørelsen af tiltalespørgsmålet mod den 27-årige.