Kidnappet pige: Afhængig af livsvigtig medicin

April Jones lider af cerebral parese og er afhængig af sin medicin

Alvorligt syge April Jones har i tre døgn ikke fået sin vigtige medicin (Foto:NWS)
Alvorligt syge April Jones har i tre døgn ikke fået sin vigtige medicin (Foto:NWS)

Forsvundne April Jones er syg, så syg, at hun er afhængig af livsvigtig medicin, når hendes krop svigter og benene krøller sammen under.

Det bekræfter politiet. Der nu er ekstra pressede. Det er kun et spørgsmål om tid før pigens sygdom kan få fatale følger for hendes tilstand.

Tre døgn har politi og frivillige været i gang med eftersøgningen af den fem-årige April Jones, der sidst blev set mandag aften. April Jones blev bortført i en lys landrover i nærheden af sit hjem i den lille walesiske by Machynlleth mens hun gik og legede.

Cerebral parese er en form for hjerneskade, der i 9 ud af 10 tilfælde skyldes skader og forstyrrelser i den umodne hjerne, mens den er under udvikling i morens mave.

Personer med sygdommen kaldes også spastikere.

Der findes ingen helbredende behandling for sygdommen, hvis syptomer kan lindres med medicin.

Læs også:

112 - 4. okt. 2012 - kl. 10:18 Desperat mor: Hjælp os

Døjer med smerter
Den syge piges bedsteforældre og gudmor, Mair Raftree, har udtalt sig til flere medier, om hvor vigtigt, det er for pigen at få sin daglige livsnødvendige medicin.

Informationen om pigens sygdom kom frem sent onsdag aften, da politiets opklaringsarbejde var nået et lavpunkt i sagen.

– April har nu været væk i tre døgn. Hun er kun en lille pige. Hun har brug for sin medicin, og får hun den ikke, risikerer hun voldsomme smerter, siger gudmoren til Daily Mail.

- Hun har været på hospitalet flere gange på grund af sin sygdom, der gør, at benene pludselig kollapser under hende. Jeg er så bekymret for hende og desperat efter at få hende hjem igen.

Udover cerebral parese døjer den skrøbelige April Jones også med en irritabel tyktarm og er nødt til at tage smertestillende medicin mod de gener også.

46-årig sigtet for bortføring
Onsdag oplyste politiet, at de udover Mark Bridger også følger 20 andre spor, der kunne føre til pigens opholdssted.

Over 400 tip er indtil videre modtaget af politiet siden mandag- Og det tager tid at gennemgå.

Men alllerede tirsdag blev en tidligere nabo, 46 år gamle Mark Bridger, pågrepet og sigtet for at have bortført April Jones.

Læs også:

Se også: Politiet: Mistænkt er ven af familien

Flere gerningsmænd?
Desuden er et nyt muligt spor dukket op. Et fotografi taget af en journalist , hvori man kan se en mand i billedet bevæge sig omkring ved flodbredden- tæt ved det sted Mark Bridger ikke så lang tid efter blev pågrebet af politi. Det har sat spekulationer i gang, om at den tildigere soldat og far til seks måske ikke er alene om forbrydelsen.

Bridger kører en bil, som ligner den April steg ind i lige før hun forsvandt. Han travede rundt på en vej, få kilometer udenfor den walesiske by Machynlleth.

Hurtigt efter fandt man også hans bil.

Grådkvalt appell
Den fem-årige var ude og legede med jævnaldrende i nærheden af sit hjem, da hun belv ført bort 19.30 mandag aften.

Hun havde sin lilla halvlange yndlingsjakke på med hætte, og sorte bukser, oplyser politiet.

Onsdag holdt April Jones mor en følelsesladet pressekonference og bønfaldte tårevædet og inderligt, om at få datteren sikkert hjem igen.

– Der må være nogen derude, som ved, hvor vores barn er, sagde Coral Jones, mor til den savnede syge pige. Ved siden af sig havde hun Dai Smith, April Jones stedbedstefar.

1 af 2 Politiet er ved at kortlægge anholdte Mark Bridger, far til seks børn og livredder i den lokale svømmeklub (Foto: Caters)
2 af 2 Alvorligt syge April Jones har i tre døgn ikke fået sin vigtige medicin (Foto:NWS)
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen