Håber på gennembrud om dødfunden baby

Babyen, der blev fundet død i sø i Viborg, skulle være født nu

Dette karakteristiske håndklæde var svøbt om den døde nyfødte piges hals. (Politifoto)
Dette karakteristiske håndklæde var svøbt om den døde nyfødte piges hals. (Politifoto)

Midt- og Vestjyllands Politi håber på et snarligt gennembrud i sagen om den dødfundne nyfødte pige, der blev fundet i Søndersø i Viborg først i december sidste år. Babyen havde på det tidspunkt ligget i søen i over en uge.

Det var en 12-årig pige, der gjorde det uhyggelige fund.

Læs også:

Se også: 35 henvendelser om død baby

Den døde baby lå 3-4 meter ude i vandet, hun var nøgen, et håndklæde var svøbt om hendes hals, og navlestrengen var der stadig.

Politiet har siden da søgt efter barnets mor og søgt en forklaring på, hvad der er gået forud for, at barnet blev fundet i søen.

Læs også:

Se også: Jagter spor i sø i sag om død baby

Afhøringer, flere undersøgelser i søen, offentligggørelsen af et billede af et karakteristisk håndklæde og talrige henvendelser fra offentligheden har dog endnu ikke givet resultat i sagen.

En obduktion har ikke kunnet fastslå dødsårsagen. Men barnet var i live, da det blev født. Der var ingen tegn på vold eller andre ydre påvirkninger, der kan have forårsaget den nyfødte piges død.

Det er dog fastslået, at pigen ikke døde af drukning.

Skulle være født nu
Men obduktionen af babyen sammenholdt med oplysninger fra jordemødre viste samtidig, at babyen skulle være født nu, og det sætter politiet deres lid til.

- Den døde baby vejede 1.900 gram, var som sådan fuldt udviklet og skulle være født fra nytår og frem til cirka den 21. januar i år, har jordemødre og retsmedicinere fastslået, siger Henrik Grove, der er vicepolitikommissær ved Lokalpolitiet i Viborg.

Læs også:

Se også: Dødfunden baby levede ved fødslen

Det betyder, at politiet har fået nye oplysninger at gå efter, efter at samtlige hidtidige tip fra offentligheden ikke har ført til et gennembrud i sagen.

- Vi har gjort det, at jordemødre, sundhedsplejersker og andet sundhedspersonale i hele politikredsen er blevet adviseret om at kontakte os, hvis det viser sig, at en kvinde, der stod til at føde et barn i denne tre ugers periode, pludselig ikke er gravid mere og ikke har en baby hos sig, siger Henrik Grove til ekstrabladet.dk.

Det er en sag, der stadig har høj prioritet hos Midt- og Vestjyllands Politi.

- Vi vil meget gerne finde moderen og opklare sagen og derfor håber vi på et gennembrud, ved at en repræsentant fra sundhedssektoren indrapporterer en udebleven fødsel/manglende baby. Ud over det håber vi fortsat på tip fra offentligheden, der kan føre os nærmere en opklaring af sagen, siger Henrik grove til ekstrabladet.dk.

Hvor er håndklæde solgt
Et teknisk spor som resterer at blive fulgt til dørs er det karakteristiske håndklæde, der var svøbt om babyens hals, da pigen blev fundet i vandet.

Håndklædet er turkis-farvet og har en størrelse på 80 gange 45 centimeter med blåt blomstret mønster og sorte tværstriber i enderne.

- Hvis vi ikke finder frem til moderen ved hjælp af en indberetning fra sundhedssektoren, så vil et muligt efterforskningsskridt være at prøve at spore moderen via håndklædet. Der var ikke noget dna på håndklædet, men vi kan forsøge at finde ud af, hvor håndklædet er blevet solgt. Det kan vise sig at være solgt i mange eksemplarer på landsplan, men det kan også være, at det kun er solgt lokalt i et mindre parti, og at nogen pludselig kommer i tanker om noget omkring håndklædet, der gør, at vi kan finde moderen, siger Henrik Grove.

Har du oplysninger i sagen, kontakt da Midt- og Vestjyllands Politi på telefon 96101448 eller 114.

Læs også:

Se også: Håndklæde kan føre til død babys forældre