Bøssegangster: Politiet lækker oplysninger til medierne

Drabstiltalt bøssegangster har smuglet papirer ud af arresten, som ifølge ham viser, at politiet lækker oplysninger til pressen

Bo Madsen er tiltalt for at have slået sin tidligere samlever Henrik Haugberg Madsen ihjel (Foto: Politifoto)
Bo Madsen er tiltalt for at have slået sin tidligere samlever Henrik Haugberg Madsen ihjel (Foto: Politifoto)

Den 42-årige Bo Madsen, der er tiltalt for i 2010 at have dræbt sin samlever Henrik Haugberg Madsen, føler, at politiet har dømt ham på forhånd. Fra sin celle i Helsingør skyder han nu med skarpt mod politiet, som han hævder har spredt løgnagtige rygter i pressen.

Derfor har han smuglet en horde af fortrolige papirer, lige fra udskrifter af lukkede forhør til dagsbogslignende breve, ud fra sin celle. Dokumenter, som nu er landet på skrivebordet på Sjællandskes Næstvedsredaktion.

Det skriver Sjællandske Næstved.

Se også: Bøssegangster aktiv bag tremmerne

Målet er eftersigende at vise omverdenen, at politiets materiale er ligeså tyndt som rispapir, og at politiet selv lækker fortrolige oplysninger fra lukkede retsmøder til pressen. Samtidig mener han, at de mange dokumenter viser, at han er uskyldig.

'Der er ingen grund til, at jeg skulle slå Henrik ihjel. Intet motiv overhovedet. Det var mig, der gik fra ham, så jeg var ikke den forsmåede part,' skriver han blandt andet i brevene til Sjællandske.

'Han er jo stukket af'
Bo Madsen er tiltalt for at have slået sin samlever ihjel, i ledtog med den fælles bekendte Claus Stokholm Larsen, omkring 11. november 2010.

Drabet skulle angiveligt være sket i eller uden for en feriehytte i Karrebæksminde, hvor de har dræbt ham ved stik, slag og skud. Liget er aldrig blevet fundet.

Se også: Kæmpe retssag om drab på forsvundet mand

Den tiltalte, som altså nægter sig skyldig, har derfor også helt anden teori om, hvad der er hændt den tidligere samlever, som flere gange har været på kant med loven.

I papirerne beskriver Bo Madsen, at han er overbevist om Henrik Haugberg Madsen slet ikke er død, og at han har købt sig en ny identitet i udlandet og er flygtet fra en retssag og mulig dom for svindel.

Tidligere er det ellers kommet offentligheden for øre, at det er politiets opfattelse, at Claus Stokholm Larsen har parteret liget af Henrik Haugberg Madsen med en brødkniv og efterfølgende kørt ligdelene gennem en grenhakker, hvorefter de er havnet i et ørred-dambrug.

Se også: Kronvidne om bøssegangsterdramaet: Vildere end Lundin

Politiet lækker oplysninger
Bo Madsen er rasende på politiet over deres måde at behandle ham på. I papirerne påstår han, at politiet selv lækker oplysninger til pressen.

Ifølge sin og Claus Stokholm Larsens forsvarere kan oplysninger om overvågning i Claus Stokholm Larsens hjem kun være havnet på Sjællandskes bord ved, at politifolk selv har brudt loven og lækket oplysningerne.

Bo Madsen skriver til Sjællandske:

'Hvis politiet gør noget, så får de bare en løftet pegefinger og et 'fy fy'. Jeg håber, at I vil skrive sandheden og ikke de løse rygter, I får fra politiet.'

Tæt på at erkende drab efter tortur
Men anklagerne mod politiet stopper langt fra ved de lækkede oplysninger. Bo Madsen mener nemlig, at han bliver udsat for torturlignende tilstande i arresten.

Han hævder, at han med politiets metoder flere gange har været tæt på at erkende det påståede drab på sin samlever. Hvad torturen mere konkret går ud på, vides dog ikke.

Efterforskningsleder ved Sydsjællands & Lolland-Falster, Søren Ravn-Nielsen siger til ekstrabladet.dk, at han ingen kommentarer har til anklagerne fra Bo Madsen om torturlignende tilstande.

Se også: Bøssegangster-dramaet: Den perfekte forbrydelse eller pure opspind

Politiet har hjulpet med at smugle dagbøgerne ud
Politifolk hos Sydjællands & Lolland-Falsters Politi har fået store rynker i panden efter, det er lykkedes Bo Madsen at omgå den brevkontrol, der ellers skulle forhindre ham i at sende papirer ud af huset.

Derfor iværksætter de nu en undersøgelse, der skal give svar på, hvordan det har kunnet lade sig gøre.

Efterforskningsleder Søren Ravn-Nielsen siger til ekstrabladet.dk:

- Det er nyt for mig at høre. Jeg har ikke før hørt om, at han skulle have sendt noget ud. Så indtil videre vil vi ikke sige så meget mere.

Bo Madsen skriver selv, at det er en politimand, der har hjulpet ham med at få sendt papirstakken afsted.

'Selv om jeg er underlagt besøgs-og brevkontrol, så er det ikke et problem at få noget ud af fængslet. Der er jo også nogle politibetjente, som gerne vil hjælpe, som i mit tilfælde,' skriver Bo Madsen.

Sagen kort:

- Bo Madsen, født den 9. februar 1970.

- Tiltalt for i forening og efter aftale med den fælles bekendte Claus Stokholm Larsen at have dræbt sin registrerede partner, Henrik Haugberg Madsen i et sommerhus på Enø Kystvej den 11. november 2010.

- Henrik Haugberg Madsens lig er aldrig blevet fundet.

- Efterfølgende er Bo Madsen blevet forlovet med frisør Tina Christensen.

- Politiets gennembrud i sagen kom, da Claus Stokholm Larsens hustru i januar betroede sig til politiet. Hun fortalte, hvad der var sket med Henrik Haugberg Madsen.

- 30. juni 2011 anholder politiet Bo Madsen og Claus Stokholm Larsen. Politiet sigter de to for drabet på Henrik Haugberg Madsen.

- Retssagen begynder 26. november 2012 ved retten i Næstved.

Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen