Dom i sag om fængselstortur

I dag falder dommen over fire indsatte i Statsfængslet i Ringe, der er tiltalt for at have udsat en medfange for grov tortur

Fire mænd sidder i dag på anklagebænken tiltalt for grov mishandling af en indsat medfange, hvis brystvorter de forsøgte at klippe af med en neglesaks, som de tissede på og tvang til oralsex. (Foto: Polfoto)
Fire mænd sidder i dag på anklagebænken tiltalt for grov mishandling af en indsat medfange, hvis brystvorter de forsøgte at klippe af med en neglesaks, som de tissede på og tvang til oralsex. (Foto: Polfoto)

RETTEN I SVENDBORG (ekstrabladet.dk): En søndag i april blev en celle i Statsfængslet i Ringe forvandlet til et torturkammer, hvor fire unge mænd pinte og plagede deres medfange i gennem en hel time, inden han undslap.

I dag falder dommen i retten i Svendborg over de fire unge mænd på henholdsvis 23, 22, 21 og 21 år, der er tiltalt for grov vold, frihedsberøvelse, trusler på livet og sextvang.

I anklageskriftet fremgår det, at offeret blev bundet til en stol i en celle, fik langvarige elektriske stød og blev slået med knytnæver, en bøjle og bøger. Han blev ikke nok med det også tvunget til oralsex og tisset på af de fire gerningsmænd.

Læs også: Fange udsat for grov tortur i fængsel

Torturen af det forsvarsløse offer stod på igennem en hel time, og ingen fængselsbetjente hørte angiveligt, at der foregik voldsomme ting bag en af de lukkede celledøre.

Fangen blev truet til at tørre urinen op fra gulvet, men afstraffelsen fortsatte med en skalle, slag, spark og tramp i hovedet og lange elektriske stød igen, før medfangerne forsøgte at klippe hans brystvorter af med en negleklipper.

Hvorfor den unge mand skulle afstraffes med så voldsomme metoder er uklart. Han har selv forklaret, at de andre fandt ham 'lidt for smart', men allerede få dage inden mishandlingen i cellen var han også blevet overfaldet og slået ned i fængselsgården af de fire tiltalte.

De nægter sig alle skyldige i anklagerne om mishandlingen. Senere i dag falder dommen over de fire tiltalte, der alle tidligere er dømt for vold.

ekstrabladet.dk følger sagen fra retten i Svendborg...