Klynkende rumæner sigtet for menneskehandel

Gjorde sølle figur - sigtet for udnyttelse af rumænsk kvinde

En 29-årig rumæner er her til formiddag fremstillet i grundlovsforhør og sigtet for menneskehandel.

Med hovedet hængende mellem skuldrene og våde øjne blev den lille, 29-årige rumæner ført ind i Københavns Dommervagt, hvor han snøftende og klynkende tog plads i vidneskranken.

Manden er sigtet for gennem de seneste månender at have udnyttet en rumænsk kvinde og tvunget hende til at sælge sig selv på gaden i København. Desuden er den 29-årige sigtet for ulovlig tvang, frihedsberøvelse og trusler mod kvinden.

Ifølge sigtelsen, som anklageren, Janne Mortensen, læste op ved retsmødet, skal rumæneren have rekrutteret kvinden i sit hjemland. Siden sørgede han for, at kvinden blev transporteret til Danmark, hvor han tvang hende ud på gaden for at sælge sig selv.

De penge, hun tjente som prosstuteret, tog den 29-årige ifølge anklageren fra hende. Mens kolde kontakter var målet, var både vold og trusler om vold midlet, den 29-årige anvendte for at få kvinden til at føje sig.

Efter oplæsning af sigtelsen valgte dommeren på anklagerens anmodning at lukke dørene for resten af retsmødet.

Inden da kom det dog frem, at den 29-årige, formodede kvindehandler var blevet anholdt efter, at hans angivelige offer havde forklaret sig om sagen til politiet. Det var på den baggrund, at politiet var kommet sporet af den 29-årige.

Mens manden blev fremstillet i grundlovsforhør, sad to yngre kvinder på gaden foran Politigården og røg smøger.

Med sig havde kvinderne en plastikpose med fornødenheder til den 29-årige. De to kvinder er begge kendte ansigter i Istedgade, hvor flere rumænske kvinder arbejder på flisen.