Politi om Sigrid: Det var overlagt mord

Norsk Politi mener ikke, at der var tale om en ulykke. De mener de to mistænkte slog 16-årige Sigrid ihjel med vilje

Den 37-årige hovedmistænkte i Sigrid-sagen. (Privatfoto)
Den 37-årige hovedmistænkte i Sigrid-sagen. (Privatfoto)

Ifølge norske medier mener politiet, at det var den 37-årige anholdte, der dræbte 16-årige Sigrid Giskegjerde Schjetne. Muligvis i et trafikdrab.

Men der er ikke tale om et tragisk uheld. Det var overlagt mord, siger politiet nu, selvom begge de to anholdte nægter sig skyldige.

- Vi mener, at der er begrundet mistanke om, at begge har haft ønske om at dræbe, siger politiinspektør Hanne Kristin Rohde fra Oslo Politi til Aftenposten.

Seneste artikler om sagen:

Se også: Mordmistænkt skrev til 16-årig på sexside
Se også: Politiets teori: Han dræbte Sigrid med bil
Se også: Derfor vil vi vide alt om dræbte Sigrid

Politiet har tidligere været ude og sige, at Sigrid efter deres opfattelse var et 'tilfældigt offer' i sagen, hvor den 37-årige er anholdt sammen med en 64-årig ven.

- Det, at hun er et tilfældigt offer, betyder bare, at det var hende, der gik der og ikke nogen andre, siger politichefen i dag til Aftenposten.

Politiet mener, at det er mere sandsynligt, at de har slået hende ihjel, end at de ikke har. Derfor vil de i dag kræve dem varetægtsfængslet, når de klokken 13 og 14 bliver ført for en dommer.

Det betyder dog ikke nødvendigvis, at de begge fysisk har været med til at slå hende ihjel.

Hang til fart
Ifølge vg.no arbejder politiet med en teori om, at den 37-årige psykisk syge mand har udført selve drabet. Hans 64-årige ven har muligvis kun hjulpet med at skjule forbrydelsen.

Norsk TV2 erfarer fra politikilder, at teenageren muligvis blev slået ihjel med en bil. Flere venner til den hovedmistænkte 37-årige har fortalt, hvordan han er kendt for at køre hurtigt, hensynsløst og uagtsom.

- Jeg håber, det var en ulykke, og at han bare handlede irrationelt og gik i panik bagefter, siger en af vennerne til tv2.no.

En anden barndomsven, siger det samme til tv2.no..

- Han har jo lagt blærevideoer af, hvor han kører 200 kilometer i timen. Jeg tænker, at det kan have været en totalt uagtsom ulykke, hvor han har mejet den her pige ned, siger vennen til tv2.no.

Men politiet mener altså, at der er tale om overlagt mord.

Psykisk syg
De to mænd blev anholdt mandag aften få timer inden, politiet også fandt liget af Sigrid meget tæt på.

Aftenposten skriver, at det var et ti dage gammel tip, der førte til anholdelserne, og tippet kom fra et familiemedlem til den 37-årige.

Han er psykisk syg med personlighederforstyrrelser og vrangforestillinger. Oveni i det er han tidligere dømt for vold, tyveri og pengeforfalskning.

I 2007 fik han to års fængsel for at lokke en 20-årig kvinde ned i en kælder, hvor han igen og igen slog hende i hovedet til hun lå bevidstløs tilbage i en blodpøl med kraniebrud.

Af hensyn til efterforskningen har politiet endnu ikke ville sige præcis, hvordan Sigrid blev dræbt.

Læs også:

Se også: Sigtet mistænkte ven for Sigrid-mordet
Se også: Her er de danske Sigrid-sager
Se også: Facebook: Derfor lukkede vi drabssigtets profil

1 af 2 Liget af den 16-årige Sigrid blev fundet i dette skovområde meget tæt på, hvor de to mænd blev anholdt. (Foto: Frode Hansen/VG)
2 af 2 Den 37-årige hovedmistænkte i Sigrid-sagen. (Privatfoto)
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen