To mænd skal i fængsel for Andst-eksplosion

Fredag eftermiddag er to mænd blevet dømt i forbindelse med eksplosionen i St. Andst ved Vejen i oktober

To mænd er fredag eftermiddag blevet dømt på grund af deres rolle i sagen om ulovlig fyrværkeriproduktion, der endte med en eksplosion i St. Andst ved Vejen i oktober sidste år. Det skriver DR Syd.

En 41-årig mand skal et år i fængsel, mens den anden tiltalte på 33 år skal afsone tre måneder i fængsel for at have været skyld i eksplosionen i et garageanlæg. Ingen af de dømte ønsker at anke sagen.

Desuden skal den 41-årige også betale 80.000 kroner i bøde og yderligere 80.000 er blevet konfiskeret hos ham, fordi det er det, han som minimum har tjent på salget af det ulovlige fyrværkeri. Derudover kommer en række andre erstatningskrav.

Ifølge anklageren skulle den 41-årige have haft et sted mellem 2 og 2,5 års fængsel, mens den 33-årige skulle have 1 års fængsel.

Forsvareren for den 41-årige mente dog, at hendes klient kun skulle idømmes 30 dage for overtrædelse af fyrværkeriloven og et halvt år for at have været til fare for andres liv og førlighed.

Et kærestepar fra Brørup, der opholdt sig i garageanlægget, blev dræbt. Anklagemyndigheden vurderede dog, at de selv var medskyldige i eksplosionen, og derfor blev der ikke rejst tiltale for dødsfaldene.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere