Breivik: Vidner fortæller om bomben

Otte vidner til bombesprængningen i Oslos regeringskvarter skal fredag afhøres i sagen mod Anders Behring Breivik

Sagen mod Anders Behring Breivik fortsætter fredag med afhøringer af vidner til bombesprængningen i Oslo. (Foto: AP)
Sagen mod Anders Behring Breivik fortsætter fredag med afhøringer af vidner til bombesprængningen i Oslo. (Foto: AP)

Retten i Oslo tingret skal i dag høre otte vidner, som overlevede Anders Behring Breiviks bombeangreb i regeringskvarteret i Oslo den 22. juli sidste år.

Vidnerne opholdt sig forskellige steder i bygningen og er indkaldt for at give retten et indtryk af, hvordan det var at være i omkringliggende bygninger og gader, da bomben eksploderede.

Læs også:

Se også: - Det er ikke godt at have noget stikkende ud af hovedet
nationen - 26. apr. 2012 - kl. 16:58 Breivik lyttede mens 40.000 sang hans hade-sang
Se også: Spiddet af træsplint: I dag vidner hun mod Breivik
Se også: Breivik så fotos af blodbad inden massakre
Se også: Breivik klynker: Det er også hårdt for mig

Blandt andet skal retten i dag høre en vidneberetning fra en mand, som blev kastet ind i en passage af trykbølgen fra eksplosionen og blev såret af faldende glas fra en facade.

Ekspeditionschef i transportministeriet, Tore Raasok, havde sidste arbejdsdag inden ferien, da han besluttede at gå til frisør.

Men da frisøren ikke havde tid gik han tilbage.

- Jeg gik den samme rute tilbage. Da jeg kom ud på pladsen foran højhuset, hørte jeg et voldsomt brag, fortæller den 56-årige mand ifølge VG.

- Jeg tænkte: Hvad var det? Jeg tænkte ikke, at det var en terrorbombe, jeg troede, det var en ulykke. Det var som om noget ramte mig. Jeg følte, jeg blev løftet op og kastet væk.

Tore Raasok blev liggende fortumlet med svære kvæstelser på sin venstre side.

- Jeg havde masser af glassplinter i øjnene, men jeg kunne høre. Jeg var klar over, at det var alvorligt, men jeg vidste ikke, hvad der var sket.

- Jeg havde mere dødsangst end fysisk smerte. Jeg tænkte på min familie, på mine børn og kone , fortæller en tydelig berørt Tore Raasok.

Siden dagens retsmøde i retssal 250 i Oslo tingret begyndte kl. 09.00, har Anders Behring Breivik siddet uden at fortrække en mine og hørt på de mange vidneberetninger.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere