Fanger gravede sig ud af fængsel med bestik

To indsatte gravede sig sammen igennem den 75 cm tykke fængselsmur og bandt derefter lagner sammen og firede sig ned til jorden

To udenlandske varetægtsfanger - en normand og en kineser - benyttede sig af den helt klassiske metode med lagner og bestik, da de søndag aften flygtede fra Blegdamsvejens Fængsel på Nørrebro i København.

Søndag aften ved 20.30-tiden var nordmanden på et tilladt besøg i kineserens celle, og de to arrestanter brugte tiden alene til sammen at grave et hul i den 75 cm tykke fængselsmur.

- De to har med bestik fået kradset fugerne i en tyk mur ud og efterfølgende fjernet murstenene. Herefter har de bundet nogle lagner sammen og firet sig ned til et halvtag seks meter nede. Herfra er de løbet hen til en trådhegn, der omgiver fængslet, er kravlet over hegnet og er landet i en baggård i Ryesgade, hvorfra de er stukket af, siger kriminalpolitiets centrale vagtleder Magnus Andressen.

Det stod sent søndag umiddelbart ikke klart, hvor længe de to fanger havde været alene i cellen. Søndag aften og natten til mandag var politiet ude at lede efter de to undvegne fanger.

Ingen af de to betegnes umiddelbart som farlige. Kineseren sad varetægtsfængslet, efter at han blev taget i Københavns Lufthavn i Kastrup med seks kilo heroin, som han forsøgte at smugle ind i landet. Nordmanden sad varetægtsfængslet i en sag om bedrageri.

Kineseren er 30 år, mager, ca. 170 cm høj og har halvlangt, mørkt, glat hår med sideskilning. Normanden er 29 år, ca. 170 cm høj og med brede skuldre og en tynd krop. Han har mørkt karseklippet hår og var ved flugten iført blå cowboybukser. Politiet mener ikke, at fangerne nåede at få deres overtøj med sig i skyndingen.
/ritzau/