EB-journalist på gangsters 'lønningsliste'

Russiske bagmænd honorerer mafia-kritisk journalist

En af Ekstra Bladets betroede medarbejdere er ufrivilligt havnet på lønningslisten hos russiske gangstere.

Journalist Vladimir Pimonov har i en række artikler beskrevet, hvordan en række firmanavne er mistænkt for at hvidvaske penge her i landet for den russiske mafia.

En af hovedpersonerne er tidligere dømt for grov gangsterkriminalitet. Det er den herboende russer, 31-årige Michael Trastrup, født Mikhail Sjalakhin.

Han står bag en række selskaber, som mistænkes for pengevask af cirka 95 millioner kroner.

Hans hustru står opført som administrerende direktør for firmaet Baltic center Aps, der nu er under tvangsopløsning, men som via en netadresse forsøger at lokke rige russiske kunder til at foretage investeringer i Danmark under falske forudsætninger.

Fedtet indbetaling
Firmaet har været nøje beskrevet i Ekstra Bladet, og netop Baltic center Aps har nu indsat penge på journalistens konto.

- Stor var min overraskelse, da jeg så firmanavnet optræde på en kvittering fra min bank, siger Vladimir Pimonov.

Firmaet har indbetalt 100 kroner, og beløbet er på kvitteringen opført som honorar. Hvad baggrunden er for den mystiske, men noget fedtede indbetaling er uvist.

Men manden, som indbetalte pengene, fik en kvittering med journalistens kontonummer på, og han forsøgte desuden at udfritte bankassistenten om Vladimir Pimonovs privatadresse.

Jeg tror, indbetalingen var et trick for at få fat i min privatadresse og kontonummer, siger Vladimir Pimonov.

Tilbudt bestikkelse
Ekstra Blads-journalisten lever imidlertid på en beskyttet adresse på grund af sin skarpe pen over for den russiske mafias kumpaner her i landet.

Den seneste artikel, som Pimonov skrev om hvidvaskning, rummede en afsløring af, hvordan forskellige skuffeselskaber her i landet var tæt forbundne med indflydelsesrige finansfolk fra Jeltsin-familien.

Kort efter kom indbetalingen på Pimonovs konto.

- Jeg har tidligere fået tilbudt penge for at skrive pænt om diverse skuffeselskaber med russiske bagmænd. Da jeg afviste det, blev jeg hængt ud som kriminel i russisk presse, siger Vladimir Pimonov.
flec

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen