Bukstis livsfarlige dobbeltmoral

Som trafikminister prædikede Jacob Buksti mod fartdjævelen - nu taget med 173 km i timen på motorvejen

Den tidligere socialdemokratiske trafikminister Jacob Buksti er en sand trafikbølle, selv om han på sin store farvestrålende hjemmeside og i Folketinget tordner mod fartgale dræberbilister.

For mindre en end uge siden kørte den tidligere minister i sin egen bil uden passagerer ind på motorvejen ved Ringsted i retning mod København. Den kendte trafikpolitiske politiker havde været til møde inde i den driftige sjællandske handelsby, og klokken nærmede sig efterhånden frokost-tid.

Jacob Buksti trådte så tungt på speederen, da han først var kommet ind på motorvejen, at man skulle tro, han var ministerchauffør. Der var ikke megen trafik, og pludselig var hastigheden kommet godt op over 173 km i timen. Det var i hvert fald den hastighed, politiet målte, da de forsøgte at fange Jacob Buksti med en laserstråle.

BUKSTI BEKRÆFTER
- Der er korrekt, at jeg er blevet taget med den fart i lørdags. Der findes ingen, overhovedet ingen undskyldning for den alt for høje hastighed. Det var et øjebliks dumhed. Jeg er meget ked af det. Jeg plejer aldrig at køre for stærkt, men den dag var det helt lyst, og der var ingen andre trafikanter på motorvejen, fortæller en flov Jacob Buksti til Ekstra Bladet.

- Hvad er det for en bil, du har?

- Det kommer overhovedet ikke sagen ved. Når du allerede ved så meget, så har politiet vel også fortalt dig, hvilken bil jeg kørte i?

- Jeg har ikke talt med politiet.

- Der er kun motorcykelbetjenten og mig, der kender til sagen. Hvor har du så fået alt det at vide? spørger Jacob Buksti.

- Det kan jeg ikke fortælle dig. Men du blev altså standset af en motorcykelbetjent?

- Ja. Han indhentede mig lidt senere.

- Politiet har altså ikke taget noget foto af dig, da du kørte så stærkt?

- Nej, man bruger ikke fotoudstyr på motorvejene, forklarer den tidligere trafikminister, der herhjemme regnes blandt de mennesker, der ved mest om fartens evne til at forvolde frygtelige skader.

BØDE PÅ 2500 KR.
Jacob Buksti slap i lørdags med en bøde på 2500 kr. for sin trang til at køre stærkt. Havde hans hastighed været målt til 187 km i timen, var kørekortet blev taget fra ham.
De fartgale har fået deres helt egen tabel. Det er bare at slå op og se, hvad straffen er, hvis man som Buksti bliver taget i en fartkontrol.

Ifølge de nye færdselsregler, som Jacob Buksti selv har stemt for i Folketinget, og som træder i kraft til næste år, skulle hans kørekort have været inddraget i lørdags.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen