Svenske uroligheder: Se brandmands rørende bøn

Appel til uromagere: - Hvorfor gør du det her mod mig? Jeg har også en familie, som gerne vil se mig igen, præcis som dig!

Biler og containere har stået i flammer i Stockholm de sidste mange nætter. (Foto: Roger Vikstrom/EXPRESSEN)
Biler og containere har stået i flammer i Stockholm de sidste mange nætter. (Foto: Roger Vikstrom/EXPRESSEN)

Stockholm står i flammer. Uromagere har de sidste mange nætter afbrændt biler og kastet med sten mod myndighederne.

En af de brandmænd, der har ryddet op efter de unge, er Mattias Lassén. Har har været så bange, at han nu skriver et åbent brev til uromagerne via sin profil på Facebook, skriver Aftonbladet.

- Til dig, som kastede sten på os i nat! Heldigvis var det kun én ud af de 20 sten, som gik gennem ruden. Heldigvis havde jeg min hjelm på hovedet, så stenen bare ramte min hjelm... Du har påvirket mit og mine venners professionelle liv for evigt!, skriver Mattias Lassén.

Se også: Svenske uroligheder: Brutal ildkamp mellem unge og politi

Brandvæsnet i Stockholm havde i nat 70-80 henvendelser.

Gennem flere nætter har unge demonstranter været på gaden og lave ballede. Det formodes, at de vil vise deres forargt over, at politiet i sidste uge dræbte en 68-årig mand i forbindelse med en politiaktion i den stockholmske forstad Husby.

Delt af flere tusinde
Men nu har brandmanden altså fået nok af de unges livsfarlige ballade, hvorfor han har skrevet til uromagerne på Facebook.

- Jeg er her for dig, hvis din far kolliderer med en bil, og jeg vil hjælpe din søster, hvis der er brand i hendes køkken. Jeg vil svømme i iskoldt vand for at hjælpe din lillebror, hvis han er faldet ud af en båd i det iskolde vand, skriver han og afslutter med sætningen:

Se også: Nye bilbrande og stenkast i Sverige

- Hvorfor gør du det her mod mig? Jeg har også en familie, som gerne vil se mig igen, præcis som dig!

Her til morgen var Mattias Lasséns Facebook-opdatering allerede delt af knap 40.000.