Tønder: Politiet jager nye gerningsmænd

Politiet har i al hemmelighed efterforsket videre i Tøndersagen

Kort efter at faderen blev idømt ti års fængsel, har politiet lavet nye undersøgelser i Tønder-sagen. Hvad disse undersøgelser skal føre til, ønsker politianklager Aage Flebo ikke at oplyse før om nogle dage. (Foto: René Schütze)
Kort efter at faderen blev idømt ti års fængsel, har politiet lavet nye undersøgelser i Tønder-sagen. Hvad disse undersøgelser skal føre til, ønsker politianklager Aage Flebo ikke at oplyse før om nogle dage. (Foto: René Schütze)
Alt imens den danske offentlighed troede, at den forfærdende Tønder-sag havde fundet sin afslutning, har politiet i største hemmelighed genoptaget efterforskningen – formentlig i jagten på nye gerningsmænd.

En yderst ordknap politianklager, Aage Flebo fra Tønder Politi, oplyser følgende til Ekstra Bladet:

– Der er foretaget yderligere undersøgelser i sagen. I løbet af få dage vil der blive taget stilling til, hvad disse undersøgelser måtte give anledning til.

– Er der foretaget anholdelser?

– Ingen kommentar.

– Har I sigtet yderligere gerningsmænd?

– Ingen kommentar.

– Hvilken politikreds har foretaget efterforskningen?

– Ingen kommentar, lød det i går fra politianklageren.

Er meget overrasket
Umiddelbart ser det ud som om, politiet har afhørt en eller flere potentielle gerningsmænd, og at politianklageren nu overvejer, om der skal rejses tiltale mod dem. Men det ønsker Aage Flebo ikke at bekræfte.

Aage Flebo ønsker heller ikke at oplyse, om andre politienheder eventuelt skal sættes ind i en ny og forstærket efterforskning.

Chefen for Rigspolitiets Rejsehold, Ove Larsen, afviste i går kategorisk, at det atter er involveret i efterforskningen, eller at afdelingen er blevet bedt om at træde til med assistance.

– Vi kører overhovedet ingen efterforskning i den sag og er ikke blevet bedt om at hjælpe. Dine oplysninger kommer meget overraskende for mig, siger Ove Larsen.

Heller ikke chefen for Tønder Politi, vicekriminalinspektør Eskil Bossen, kendte i går noget til efterforskningen.

– Jeg har intet hørt om det. Mig bekendt kører der ingen efterforskning, sagde han i går til Ekstra Bladet.

Politiet i Esbjerg ønskede i går slet ikke at udtale sig i sagen, men henviste til politianklager Aage Flebo.

20. februar blev faderen i Tøndersagen idømt 10 års fængsel ved byretten i Tønder. Dermed er i alt 16 personer blevet idømt fængselsstraffe for at have sexmisbrugt den lille pige fra Tønder, da hun var mellem 10 og 11 år gammel.

Har passet meget på
Under hele sagen har både den daværende kriminalinspektør Hans Hessellund og politimester Jan Stick været yderst påpasselige med at fastslå, at alle gerningsmænd nu var blevet fanget.

Ekstra Bladet har tidligere beskrevet, hvordan en lang række tyrkere var i politiets søgelys for præcis et år siden. Det lykkedes aldrig politiet at finde beviser mod fem af de syv tyrkere.

Om det er disse mænd, som politiet nu atter gør et forsøg på at bure inde, eller om efterforskningen går helt andre veje, er for øjeblikket helt uafklaret.

Politianklager Aage Flebo ønsker ikke at oplyse, hvad der har fået politiet til at foretage nye undersøgelser.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere