Tue Bjørn Thomsens drabsmand fik 12 år

Den 29-årig mand, der tidligere på dagen blev kendt skyldig i drabet på den tidligere verdensmester og danske mester i boksning, Tue Bjørn Thomsen fik 12 års fængsel

Tue Bjørn Thomsen blev 33 år. (Foto: Claus Bonnerup)
Tue Bjørn Thomsen blev 33 år. (Foto: Claus Bonnerup)

Østre Landsret fandt tidligere på dagen Josef Muna skyldig i mordet på den tidligere bokser, og for få minutter siden dømte nævningene ham til 12 år bag tremmer for manddrab.

Anklager og forsvarer argumenterede for henholdsvis 14 og 10 års fængsel, men retten valgte at udmåle straffen til de 12 år, der er normalt for manddrab.

Tue Bjørn Thomsen blev stukket ned efter et slagsmål på den stopfulde Café Vinbaren i Dronningens Tværgade 6 i det indre København i april.

Optakten til drabet var flere sammenstød mellem gæsterne i løbet af aftenen. Der var tumulter hér og slagsmål dér - en uro, der kulminerede i et større sammenstød med talrige deltagere.

Under masseslagsmålet blev den tidligere topbokser ramt af en kniv i blandt andet brystet. Han sank sammen, netop som politiet var ankommet, men hans liv stod ikke til at redde, selv om der var flere læger til stede.

Det 33-årige offer var flere gange danmarksmester som amatør, og som professionel vandt han i 1990'erne verdensmesterskabet i cruiservægt hos bokseforbundet IBC.

Den dømte kan anke strafudmålingen, men ikke skyldsspørgsmålet, til Højesteret, men han bad om betænkningstid, da dommen blev afsagt.

1 af 3 Den dræbte bokser køres væk fra Vinbaren i Dronningens Tværgade. (Foto: Kenneth Meyer)
2 af 3 Josef Muna fik 12 års fængsel for drabet på Tue Bjørn Thomsen. (Foto: Kristian Linnemann)
3 af 3 Tue Bjørn Thomsen blev 33 år. (Foto: Claus Bonnerup)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen