Lige nu: Breivik-fan for dansk domstol

43-årig norsk mand i Vejle forsøgte at vildlede norsk politi efter Breiviks massemord i Oslo og på Uttøya, mener den danske anklagemyndighed

Den 43-årige BF fra Vejle med det ulovlige våben, der indgår i sagen mod ham i dag. (Privatfoto).
Den 43-årige BF fra Vejle med det ulovlige våben, der indgår i sagen mod ham i dag. (Privatfoto).

En nu 43-årig tidligere forvaringsdømt nordmand BF, bosat i Vejle, får om kort tid en dommers ord for, om han overtrådte straffeloven, da han efter massedrabene i Oslo og på Uttøya for to år siden på internettet udtrykte sin begejstring for massemorderen Anders Breivik og forsøgte at vildlede norsk politi.

Hyldesten til Breivik, der tog livet af 77 mennesker, fortrinsvis unge, i Oslo og på Uttøya, blev slået op på Breiviks facebook-side.

Sagen kører ved retten i Kolding i dag.

Se også: Mordtrusler fra Danmark i Brevik-sagen
Efter anklagemyndighedens opfattelse har manden forsøgt at vildlede norsk politis efterforskning ved gennem sin computer at sendt en sms til Breiviks telefon. Beskeden forsøgte at give indtryk af, at han selv var med i terrorhandlingen, og at han og Breivik havde kommunikeret sammen om drabene, inden de blev udført.

Derudover er manden, der nægter sig skyldig, også tiltalt for ulovlig besiddelse af en militærriffel, som han har poseret med på sin facebook-profil.


Se også: Straffesag om hyldest til Breivik
I 1999 blev han i sit hjemland idømt forvaring for voldtægt og sexovergreb på børn. Han slog sig ned i Vejle, da han blev prøveløsladt i 2009.1 af 2 Manden, der blev anholdt og sigtet for at vildlede norsk politi i Breivik-efterforskning, er tidlgiere dømt for voldtægt og sexovergreb på børn. (Privatfoto).
2 af 2 Den 43-årige BF fra Vejle med det ulovlige våben, der indgår i sagen mod ham i dag. (Privatfoto).