Far anklager: FBI likviderede min ubevæbnede søn

Sagen om bomberne ved Boston Marathon har fået et besynderligt efterspil

Abdulbaki Todashev kræver en undersøgelse af FBI's nedskydning af hans søn. (Foto: AP)
Abdulbaki Todashev kræver en undersøgelse af FBI's nedskydning af hans søn. (Foto: AP)

Faderen til en tjetjensk immigrant, der blev dræbt, da FBI afhørte ham om hans mulige forbindelse til bomberne ved Boston Marathon, anklager de amerikanske agenter for at have likvideret hans ubevæbnede søn.

FBI har forklaret, at Ibragim Todashev, 27, blev afhørt i sit hjem i Orlando, Florida, 22. maj, da han pludselig blev voldelig, hvilket fik agenter til at skyde og dræbe Todashev i selvforsvar.

Først oplyste FBI, at Todashev angreb agenterne med en kniv, men forbundspolitiet har siden ændret forklaring og erkendt, at den 27-årige mand var ubevæbnet, da han blev dræbt.

Ibragim Todashev, der var en bekendt af Boston-bombemanden Tamerlan Tsarnaev, blev ramt af syv skud, viser den retsmedicinske rapport.

Se også: Boston-bombemand havde rolle i narkodrab

Faderen, Abdulbaki Todashev, mener, at de amerikanske myndigheder likviderede hans søn, fordi de ville dække over deres mangelfulde efterforskning i sagen.

- Jeg ønsker retfærdighed og kræver en undersøgelse, så disse mennesker kan komme for en domstol, siger faderen ved et pressemøde i Moskva torsdag.

- Dette var ikke FBI-agenter, men banditter. Jeg har ikke et andet ord for dem! De bør komme for retten, siger han.

Abdulbaki Todashev fremlagde desuden på pressemødet 16 billeder af sønnens lig efter obduktionen i USA. Billederne viser ifølge faderen, at sønnen var blevet ramt af seks skud i torso og et skud i baghovedet.

Se også: Boston-sigtet afslører: Derfor gjorde vi det

Todashev siger, at hans søn, en bokser, kendte den afdøde bombe-mistænkte Tamerlan Tsarnaev, fordi de havde frekventeret samme fitnesscenter i Massachusetts, inden sønnen flyttede til Florida. Faderen afviser, at de skulle være nære venner.

Kilder i FBI har tidligere fortalt NBC News og CBS News, at Ibragim Todashev blev voldelig, efter at han havde tilstået, at han havde begået et tredobbelt narkodrab sammen med Tamerlan Tsarnaev i Boston-forstaden Waltham i 2011.

Tamerlan Tsarnajev, 26, og hans bror, 19-årige Dsjokhar Tsarnajev, detonerede ifølge politiet to hjemmelavede bomber i målområdet ved det populære maratonløb. Det var det største terrorangreb i USA siden 11. september 2001.

Mens Tamerlan Tsarnajev senere døde i en skudveksling med politiet, blev Dsjokhar Tsarnajev fanget i live og er sigtet for eksplosionen, der kostede tre mennesker livet og sårede over 170 andre.

Ibragim Todashev. (Foto: AP)

1 af 4 Ifølge faderen viser billederne, at sønnen blev ramt af seks skud i torsoen og et skud i baghovedet. (Foto: AP)
2 af 4 (Foto: AP)
3 af 4 (Foto: AP)
4 af 4 Abdulbaki Todashev kræver en undersøgelse af FBI's nedskydning af hans søn. (Foto: AP)