Mordbranden fra Greve: Sådan tændte de ild til kvinde

Anklageskrift om mordbranden i Greve: 26-årige Nilab Shahkor blev slået - formentlig med kødhammer - før hæmningsløs trio overhældte hende med benzin

Den 29-årige tiltalte kvinde blev formentligt grundet en eksplosion slynget ud af vinduet fra 3. sal. I dag er hun tiltalt for mordbrand og røveriforsøg. (Privatfoto)
Den 29-årige tiltalte kvinde blev formentligt grundet en eksplosion slynget ud af vinduet fra 3. sal. I dag er hun tiltalt for mordbrand og røveriforsøg. (Privatfoto)

Maskerede og bevæbnede med en kniv, en kødhammer og en dunk benzin gennemførte tre personer i september sidste år den udspekulerede plan de på forhånd havde lagt om at slå en 26-årig kvinde ihjel. Det fremgår af anklageskriftet, som Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af, i sagen omkring mordbranden i Greve.

Se også: 24 timer senere blev hun brændt ihjel

Måske slået med kødhammer
Her brændte den 26-årige Nilab Shahkor ihjel i sin lejlighed Gersagerparken i Greve. Men forud for det ifølge politiet særdeles planlagte drab blev den 26-årige og forholdsvist nygifte Nilab også udsat for stump vold.

Af anklageskriftet fremgår det, hvordan de tre personer, som i dag står tiltalt for drabet, først - i maskeret tilstand og ikke mindst med en nøgle til lejligheden - låste sig ind i lejligheden på tredje sal. Her er de tiltalt for at have udøvet stump vold imod Nilab Shahkors brystben og truede hende med en kødhammer og en kniv, mens de gennemrodede lejligheden for guld og smykker.

Se også: Politiets teori: Familiefejde bag mordbrand
Se også: Ulykkelig kærlighed bag mordbrand

Hun brændte ihjel
Den kyniske plan, der blev udført den 14. september, fortsatte imidlertid. Den 29-årige kvinde F, hendes 18-årige nevø A og hans dengang kun 16-årige ven N, som alle er tiltalt i sagen og har siddet varetægtsfængslet, skulle herefter have overfældt den 26-årige Nilab Shahkor med benzin, som de så satte ild til.

Liget af den forkullede Nilab Shahkor blev efterfølgende fundet i lejligheden. Retsmedicinere har konkluderet med faglig betegnelse, at hun er død på grund af varmebetinget chok og iltmangel.

Se også: Kvinde sigtet for mordbrand
Se også: Guldtyveri del af mordbrandsefterforskning

Udsatte beboere for livsfare
I forsøget på at slette samtlige spor er trioen også tiltalt for at sætte ild på selve ejendommen, men her gik den forkromede plan imidlertidig galt. En eksplosion førte formentligt til, at den 29-årige kvinde blev slynget ud af vinduet fra 3. sal og landede på fortovet for øjnene af andre beboere. Samtidig flygtede de to unge mænd ud fra opgangen. Vidner så dengang, hvordan de i første omgang forsøgte at slæbe den stærkt forkomne og forbrændte kvinde med men måtte opgive og lod hende ligge.

Den 29-årige lå efterfølgende indlagt på sygehuset igennem længere tid på grund af sine skader. Grundet efterforskningen imod hende måtte hun angiveligt ikke få besøg fra selv den nærmeste familie. Den ene af de to sigtede mænd meldte sig efterfølgende selv til politiet, mens den anden blev pågrebet i Malmø og overdraget til dansk politi.

Retssagen mod de tre tiltalte starter først til oktober, hvor de samlet er tiltalt for røveriforsøg, drab og brandstiftelse.

Har du informationer om sagen så kontakt os på sms 1224 (alm. sms-takst) eller på mailen her.

1 af 3 Nygifte Nilab Shahkor sammen med ægtemanden Mashal Ghafouri - blot få måneder før hun brændte ihjel. (Privatfoto)
2 af 3 Det allersidste billede, der blevet taget af Nilab Shahkor. 24 timer efter hun have lagt dette op på sin facebookprofil, brændte hun ihjel. (Privatfoto)
3 af 3 Den 29-årige tiltalte kvinde blev formentligt grundet en eksplosion slynget ud af vinduet fra 3. sal. I dag er hun tiltalt for mordbrand og røveriforsøg. (Privatfoto)