TV: Her truer youtube-islamist kendte danskere

Se video: Syrien-krigeren Abu Khattab skyder til måls efter billeder af fremtrædende danskere

Abu Khattab ses (tv.) her i en video, hvor han opfordrer danskere til jihad. (Screendump: YouTube)
Abu Khattab ses (tv.) her i en video, hvor han opfordrer danskere til jihad. (Screendump: YouTube)

Natos generalsekretær Anders Fogh Rasmussen, tegneren Kurt Vestergaard og islamkritikeren Lars Hedegaard. Det er nogle af de kendte danskere, der bliver lagt for had i en ny propagandavideo med den dansktalende Syrien-jihadist Abu Khattab.

I videoen, der er optaget i Syrien og hedder 'Den forglemte forpligtigelse: Del 3', bliver de prominente danskere omtalt som 'fjender af islam' og udpeget som legitime mål for hellig krig.

- Vi har ikke glemt deres latterliggørelse af islam og profeten (Muhammed, red.), og derfor er det vigtigt, at vi tager vores kalashnikov og skyder mod dem, siger Abu Khattab.

Se også: YouTube-islamist var mønsterelev på privatskole

Han tager derefter ladegreb på sin riffel og - sammen med tre andre - åbner ild mod billeder af danskerne, der hænger på en mur.

Portrætter af ekspolitikeren Naser Khader, PET-agenten Morten Storm og den omstridte eks-imam Akhmed Akkari bliver også gennemhullet i videoen.

Ekstra Bladet har tidligere beskrevet, hvordan Abu Khattab har gjort brug af youtube-videoer og Facebook-beskeder, når han forsøger at lokke danske muslimer til hellig krig i Syrien.

Abu Khattab ses (tv.) i den oprindelige video, hvor han opfordrer danskere til jihad. (Screendump: YouTube) Dansk politik Så vild er YouTube-islamistens forvandling: Fra Føtex-flaskedreng til jihad-kriger

Abu Khattab er tilknyttet den stærkt anti-demokratiske islamistgruppe Kaldet til Islam, der de sidste par år har haft både mediernes, politikernes og PET's bevågenhed.

Gruppen blev kendt under folketingsvalget i 2011, da den udleverede flyvesedler foran Tingbjerg Skole og advarede mod at stemme, da menneskeskabte love og parlamenter er forbudt ifølge deres fortolkning af islam.