UM: Ingen danskere på dødsfærge

Turistfærge sank ud for Pattaya i Thailand. Syv personer omkom

Mindst fire udenlandske turister omkom i færgeulykken i Thailand. Der er dog ingen danskere blandt de døde eller kvæstede, oplyser udenrigsministeriet. (Foto: AP)
Mindst fire udenlandske turister omkom i færgeulykken i Thailand. Der er dog ingen danskere blandt de døde eller kvæstede, oplyser udenrigsministeriet. (Foto: AP)

Der er ingen danskere blandt de druknede og kvæstede, efter at en turistfærge søndag sank ud for det populære turistområde Pattaya i Thailand, oplyser Udenrigsministeriet til Ekstra Bladet.

- Ambassaden i Thailand har været i kontakt med myndighederne, og vi har ingen informationer om, at der skulle have været danskere om bord, siger vagtchef i Udenrigsministeriets Borgerservice.

Ifølge lokale myndigheder er syv personer bekræftet døde. Fire af de omkomne er udlændinge: Tre russere og en kineser.

Færgen fik omkring søndag klokken 17 lokal tid maskinproblemer ud for øen Koh Larn, der er en populær destination for turister. Færgen sank, da den befandt sig 1500 meter fra Pattaya.

Danske Kris Stig Olsson, der driver et mindre rejsebureau i Thailand, mener, at det er rent held, at der ikke var danskere om bord på færgen.

- Der er ofte danskere på den færge. Et dansk hotel hernede arrangerer en ugentlig udflugt til øen, og der er masser, som jeg, der ofte tager derover, fortæller Kris Stig Olsson i en e-mail til Ekstra Bladet.

Avisen Bangkok Post skriver, at der var 200 personer om bord på færgen, der ellers kun havde kapacitet til mellem 130 og 150 passagerer.

Politiet undersøger nu om sikkerheden om bord var i orden.

- Vi har hørt fra vidner, at der ikke var tilstrækkeligt med redningsveste. Det er noget, vi undersøger, siger politichef Katcha Tatusatra til lokale medier.

Politichefen fortæller desuden, at skibets kaptajn kan have været påvirket under sejladsen, og han er derfor anholdt.

De kvæstede passagerer er indlagt på hospitalerne Pattaya Memorial Hospital, Bangkok Hospital Pattaya og Banglamung Hospital.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere