Politiet forlænger lukning af rockerborg i Næstved

Politiet forbyder enhver adgang til rockerborg i Næstved i foreløbig endnu en uge

Politiet lukkede rockerborgen på Præstøvej i Næstved d. 22. oktober. Foto: Per Rasmussen
Politiet lukkede rockerborgen på Præstøvej i Næstved d. 22. oktober. Foto: Per Rasmussen

Politiet holder fast i at forbyde adgang til en rockerborg i Næstved, som ordensmagten lukkede 22. oktober. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi onsdag.

Rockerborgen på Præstøvej i Næstved er blevet lukket i medfør af den såkaldte rockerlov, hvor politiet har mulighed for at forbyde enhver adgang til bestemte adresser.

I første omgang forbød politiet enhver adgang til adressen i syv dage. Den frist er siden blevet forlænget to gange, og onsdag er den blevet forlænget med yderligere en uge.

Det er rockergruppen Westside Nation, som har til huse i rockerborgen. Gruppen er brudt ud af rockergruppen Bandidos og er ifølge politiet endt i såkaldt bad standing.

Politiet vurderer, at der er en risiko for, at der vil ske angreb på adressen som led i konflikten mellem Westside Nation og Bandidos.

Se også: Rockere forskansede sig bag opmurede vinduer og jernport

Når en person inden for rockerverdenen kommer i bad standing, bliver vedkommende eller gruppen betragtet som fredløse og kan straffes, og det er det, som politiet vil forhindre.

- Vi har ikke oplysninger om, at situationen har ændret sig i den forløbne uge, siger politiinspektør Flemming Madsen i en pressemeddelelse.

- Samtidig er vi overbevist om, at en af årsagerne til, at der de seneste uger ikke har været sammenstød mellem de to rockergrupper, er, at vi har udstedt forbud mod at komme på adressen på Præstøvej, lyder det.

Derfor er det ifølge politiet "sund fornuft" at forlænge forbuddet.

Rockerloven, som gør det muligt for politiet at forbyde enhver adgang på adressen, blev vedtaget efter den store rockerkrig tilbage i 1990'erne, hvor der skete flere alvorlige sammenstød mellem Hells Angels og Bandidos.

Indehaveren af ejendommen på Præstøvej er utilfreds med politiets beslutning, og advokat Jesper Storm Thygesen har tidligere meddelt, at han vil indbringe sagen for retten på vegne af ejeren.

I forbindelse med den verserende Bandidos-konflikt svirrer rygterne om, at den berygtede rockergruppe Satudarah MC fra Holland udnytter situationen og er på vej til Næstved.

Det kan Flemming Madsen dog ikke bekræfte, selvom han også har hørt rygterne.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere