Delte nøgenfotos af ekskone på sexchat

40 dages fængsel til 53-årig, der delte nøgenfotos af ekskonen på internettet

Nøgenbillederne blev delt på Ofir sexchat på internettet. (Arkivfoto: Johnny Frederiksen)
Nøgenbillederne blev delt på Ofir sexchat på internettet. (Arkivfoto: Johnny Frederiksen)

En 53-årig mand er idømt 40 dages fængsel for at have distrubueret nøgenfotos af sin 46-årige ekskone på internettet. Dommen er faldet ved retten i Glostrup.

Via 'Ofir sexchat' fik den 53-årige kontakt til adskillige mænd, som fik tilsendt et link, hvor de kunne se nøgenbillederne af ekskonen. Han oplyste også ekskonens navn, og det fik én af mændene til at kontakte hende.

Hun blev vred, og anmeldte sagen til politiet.

Københavns Vestegns politi har ikke gjort op, hvor mange mænd, der fik linket til nøgenbillederne, men anklageskriftet omtaler 'adskillige'.

Erstatning til ekskonen
Foruden dommen på 40 dages ubetinget fængsel skal den 53-årige betale 25.000 kroner i erstatning til ekskonen.

- Dommen viser, at retten ser strengt på den slags sager. Særligt er det, at eksmanden dømmes for medvirken til blufærdighedskrænkelse, fordi en anden person kontaktede hans ekskone, siger anklager Ulrik Villars Lunn.

Distributionen skete gennem tre år fra 2009 til 2012. Parret var skilt adskillige år før den tid.

Den 53-årige var tiltalt for privatlivskrænkelse efter straffelovens § 264 d, der giver op til seks måneders fængsel til den, som videregiver fotos af en andens rent private forhold eller iøvrigt billeder, der åbenbart kan forlanges unddraget offentligheden.

Den dømte ankede dommen til Østre Landsret. Dels nægter han sig skyldig i medvirken til blufærdighedskrænkelse ved, at en af de fremmede mænd forsøgte sig med ekskonen, dels mener han, at straffen er for hård.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere