Politiet: Han stak selv ild på lejligheden

Den dramatiske brand i Høje Taastrup var påsat af beboeren selv, mener politiet

Den 25-årige mand, der i aftes flygtede via altanen fra en brændende lejlighed i Høje Taastrup, startede selv branden.

Dét mener politiet på Københavns Vestegn, der nu sigter den 25-årige, der stadig er indlagt på hospitalet med røgforgiftning, for brandstiftelse.

Han bliver fremstillet i grundlovsforhør 'in absentia' ved retten i Glostrup i eftermiddag, hvor politiet begærer ham varetægtsfængslet.

Ifølge sigtelsen hældte den 25-årige benzin eller anden brandbar væske ud over lejligheden og stak ild til den. Motivet til branden er ikke kendt i øjeblikket.

Se også: TV: Årsag til dramatisk brand stadig et mysterium

Den 25-årige sigtes efter straffelovens § 181 om brandstiftelse på fremmed ejendom, som straffes med fængsel indtil seks år.

- Vi vurderer ikke for øjeblikket, at andre beboere har været i livsfare. Derfor er han ikke sigtet efter den skærpede bestemmelse § 180, men det kan ændre sig under efterforskningen, siger anklager Natalja Lindberg, der er anklager i grundlovsforhøret.

Se også: Kraftig brand: Her springer 25-årig mand for livet

Alarmen kom klokken 19.18 i aftes, og da brandvæsenet kom frem var hele lejligheden på Murskeen 15, 2. th., hvor den 25-årige bor til leje, overtændt.

Mens flammerne stod ud af lejligheden, flygtede manden ud på altanen og hev efter vejret.

Derefter sprang han fra sin altan over på naboaltanen, hvor han var i sikkerhed. Han blev senere reddet ud af brandvæsnet.

- Han hoppede fra altan til altan. Det var en meget voldsom brand, og han er kørt til sygehuset med røgforgiftning, sagde vagtchef Henrik Andreasen i aftes til Ekstra Bladet.

Under branden blev de øvrige lejligheder i opgangen evakueret.

Ved du noget ? Tip os på sms 1224 (koster alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere