Politiet kræver millioner af Don ØBagmandspolitiet betegner sagen mod Don Ø og Parken som dybt alvorlig og kræver 17,7 mio. kr. tilbage fra de to Parken-bosser

Flemming Østergaard har hidtil hilst en eventuel sigtelse fra Bagmandspolitiet 'velkommen'. (Foto: Lars Poulsen)
Flemming Østergaard har hidtil hilst en eventuel sigtelse fra Bagmandspolitiet 'velkommen'. (Foto: Lars Poulsen)

Ud over en tur bag tremmer risikerer Don Ø og Jørgen Glistrup i værste fald også at skulle af med millioner. Bagmandspolitiet mener nemlig, at de to herrers aktieoptioner, som de scorede kassen på i 2008 reelt havde været værdiløse, hvis ikke de to herrer havde fiflet med kursen.

Se også: Don Ø tiltalt for kursmanipulation

Politiet mener nemlig, at Parken med de to frontfigurer i spidsen holdt Parkens aktiekurs kunstigt oppe ved at bruge firmaets egne penge på at købe målrettet ind af Parken-aktier.

Derfor kræver Bagmandspolitiet, også kendt som SØIK, at Don Ø og Glistrup afleverer 17,7 mio. kr. tilbage, som de tjente på at indløse deres aktieoptioner.

Henrik Helmer Steen fra SØIK understreger over for Ekstra Bladet, at der er tale om en særdeles alvorlig sag.

- Vores holdning er, at det her er en meget alvorlig sag både i forhold til omfanget og beløbene, der er tale om. Samlet set omhandler sagen aktiekøb for 113 mio. kr., så det er bestemt meget alvorligt, siger han.

Netop Don Ø tjente personligt 15 mio. kr. på at indløse sine optioner i Parken. Kort efter kollapsede Parkens aktiekurs, hvilket politiet mener, hænger sammen med, at selskabet stoppede med at holde hånden under aktiekursen.

Kursmanipulation kan straffes med op til halvandet års fængsel, og i grovere tilfælde er strafferammen fængsel i op til fire år. I tidligere sager har straffene dog typisk været på fem-otte måneders fængsel.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere