Don Ø tiltalt for kursmanipulation

Den tidligere ledelse i Parken Sport & Entertainment med tidligere formand Flemming Østergaard i spidsen bliver nu tiltalt af Bagmandspolitiet for kursmanipulation

Foto: WILMANN THOMAS
Foto: WILMANN THOMAS

Flemming Østergaard alias Don Ø er netop blevet tiltalt for kursmanipulation. Det kan straffes med op til halvandet års fængsel, og i grovere tilfælde er strafferammen fængsel i op til fire år. I tidligere sager har straffene dog typisk været på fem-otte måneders fængsel.

Foruden tidligere topchef Flemming Østergaard, der i sin Parken-tid gik under tilnavnet Don Ø, er også den tidligere direktør i Parken Jørgen Glistrup blevet tiltalt.

Se også: Don Ø runder de 70: - Jeg kan ikke mærke alderen endnu

Det samme er Parken som selskab.

Jørgen Glistrup udtaler via sin advokat Karoly Nemeth, at han på ingen måde kan forstå politiets anklager.

- Jørgen Glistrup kan ikke erkende sig skyldig og afviser på ethvert punkt anklagemyndighedens opfattelse af sagen. Denne afvisning har Jørgen Glistrup klart tilkendegivet i forbindelse med de afhøringer, der har været gennemført. Det har imidlertid været vanskeligt for Jørgen Glistrup og forsvaret at trænge igennem hos bagmandspolitiet med de relevante synspunkter, da den pågældende medarbejder, der blev stillet til rådighed for afhøringer fra første færd var manipulerende, insinuerende og savnede enhver forståelse for sagens realiteter, skriver advokaten.

Se også: Don Ø’s hemmelige plan: Ville hente Laudrup til FCK

Bagmandspolitiet vil indtil videre ikke udtale sig i sagen og vicestatsadvokat Henrik Helmer Steen ikke at henviser til at der klokken 12.00 udsendes en pressemeddelelse om sagen.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Flemming Østergaard.

I sommer vedtog Folketinget at skærpe strafferammen for kursmanipulation under særligt skærpende omstændigheder fra fire til seks års fængsel. Men Don Ø´s påståede forbrydelser ligger flere år tilbage, og derfor skal den gamle strafferammen anvendes under retssagen.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere