Dom i sag om giftmord klokken 13.30

Den tiltalte Dyrlæge Mette Hansen omgivet af familie og venner i retten, som også overværes af afdøde Esben Mose Hansens familie

Afdøde Esben Mose Hansen, som døden natten mellem den 11. og 12. december 2011. Var det mord eller selvmord? Esben er her fotograferet sammen med ægteparrets nyfødte datter. (Foto:Privat)
Afdøde Esben Mose Hansen, som døden natten mellem den 11. og 12. december 2011. Var det mord eller selvmord? Esben er her fotograferet sammen med ægteparrets nyfødte datter. (Foto:Privat)

(Retten i Hillerød)

Omkring Klokken 13.30 i dag fredag falder der dom i sagen mod dyrlæge Mete Hansen, der er tltalt for at have myrdet sin mand, Esben Mose Hansen, med seks forskellige præparater af dyremedicin natten mellem den 10. og 11. december 2011.

Proceduren er slut. Advokaturchef Marianne Gjedde-Nielsen har gennem halvanden time punkt for punkt trukket perler på en snor for at overbevise nævningetinget om, at dyrlæge Mette Hansen, er en udspekuleret morder, der bevist har plantet oplysninger om, at hendes mand skulle være selvmordstruet.

Se også: Dyrlægesagen: Mord eller selvmord?

- Det er anklagemyndigheden opfattelse også efter bevisførelsen, at Mette Hansen har dræbt sin mand, og at hun fuldt ud har været klar over, hvad hun gjorde.

Det sagde advokaturchef Marianne Gjedde-Nielsen, inden hun gik igang med punkt for punkt at opremse alle de faktorer, som hun mener, at Mette Hansen koldt og kynisk har opbygget for at skaffe sig et alibi.

Se også: 'Giftmordet': Afskedsbrev skrevet af dyrlægens mand

Ifølge anklagemyndighedens opfattelse, var Esben Mose Hansen ikke selvmordstruet, selvom det under retssagen er kommet frem, at han har sagt, at han havde tanker om at køre ind i et træ.

Anklageren tegnede et billede af en mand, som på ingen måde havde selvmord i tankerne, men var handlekraftig og var begyndt at glæde sig til et nyt liv efter den forestående skilsmisse fra Mette Hansen.

Se også: Giftmordet: Esben kunne ikke tåle at blive forladt

- Der er ikke belæg for, at Esben skulle have planer om selvmord, sagde Marianne Gjedde-Nielsen. Samtidg pegede hun på, at de seks stoffer, som er fundet i Esben Mose Hansens blod og maveindhold er nøje afstemt til et menneske på 70 kg. Esben Mose Hansens vejede 69 kg.

Ifølge anklageren peger alt på Mette Hansen som morder, også de tekniske beviser som manglende DNA på de flasker, der blev fundet, teleoplysninger etc.

Se også: Familier splittet efter formodet giftmord

Ifølge anklagemyndigheden har Mette Hansen opbygget en historie om, at Esben var selvmordstruet.

Motivet er ifølge anklagemyndigheden bopælsretten over dattern Liv.

Mette Hansewns forsvarer Peter Martin Binkenberg krævede frifindelse.

Han pegede blandt andet på det selvmordsbrev, som er fundet ved Esben. Skriftprøver har vist, at det er overvejdende sandsynligt, at Esben Mose Hansen har skrevet det.

Se også: Giftdrabet: Politiet mente, det var selvmord

- Skræksenariet for Esben var, at Mette skulle flytte til Lolland med Liv. Det var angstprovokerende for afdøde, er det kommet frem under retsagen, sagde Mette Hansensn forsvarer, som herefter gennemhullede anklagemyndigheden argumentation punkt for punkt.

.

1 af 2 Dyrlæge Mette Hansen, som er tiltalt for mandrab, er på plads i retten i Hillerød, hvor det meste af hendes familie og venner i dag følger proceduren.(Foto: Privat)
2 af 2 Afdøde Esben Mose Hansen, som døden natten mellem den 11. og 12. december 2011. Var det mord eller selvmord? Esben er her fotograferet sammen med ægteparrets nyfødte datter. (Foto:Privat)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere