Vidne i retten: Bishop gik amok, da han hørte politiet

Det var først da politiet var på vej, at Graham Bishop for alvor mistede besindelsen, har vidne forklaret i retten.

Den 59-årige tv-clairvoyant Graham Bishop sidder tiltalt for drabsforsøg på sine egne 4-årige tvillingedøtre. (ARKIVFOTO: POLFOTO)
Den 59-årige tv-clairvoyant Graham Bishop sidder tiltalt for drabsforsøg på sine egne 4-årige tvillingedøtre. (ARKIVFOTO: POLFOTO)

Følg med i Ekstra Bladets live-dækning og stil gerne spørgsmål om sagen i boksen herunder. Spørgsmålene besvares, når der er små pauser i retssagen og vi forsøger at besvare så mange som muligt.

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): Det var en tydeligt oprevet Graham Bishop, som to vidner støtte på i Ronald McDonald-huset ved Rigshospitalet, minutterne før han forsøgte at dræbe sine fireårige tvillingedøtre med en kniv.

Se også: Retssagen fortsætter: Mor skal genopleve overfald på tvillingedøtre

Det har begge vidner netop forklaret i byretten i København.

De to vidner boede ligesom Graham Bishops familie i Ronald McDonald-huset på grund af et fælles barn, der fik behandling på Rigshospitalet.

Parret blev opmærksom på, at der var noget grueligt galt, da de modtog en sms fra Graham Bishops kone om, at han truede med at begå selvmord. Hun bad dem derfor om at se til ham og børnene.

Se også: Desperat mor efter knivoverfald: 'Mine børn, mine børn'

Det mandlige vidne har forklaret, at han gik ned ad trappen, hvor han mødte en tydeligt oprevet Bishop, der gik rundt med en åben skjorte.

- Jeg spurgte ham, om der var noget galt, fordi jeg havde hørt om noget 'crazy shit', men han sagde, at der ikke var noget galt, forklarer vidnet i retten.

De to gik derefter sammen oven på, hvor Graham Bishops to døtre var gået op.

Hans øjne skiftede
Mens de var oven på, hørte de politisirener nærme sig, efter at Bishops kone havde kontaktet alarmcentralen.

- Grahams øjne skiftede, da han hørte sirenerne. Jeg blev skubbet uden for døren, og døren låste, forklarer vidnet.

Han løb derfor ned for at lukke politiet ind i huset, og de forsøgte derefter at komme ind til den tydeligt ophidsede Bishop.

Vidne til selvmordsforsøg
Imens gik vidnet selv uden for.

- Jeg var selv blevet oprevet, så jeg trængte til en smøg. Og der så jeg så Graham springe ud oppe fra første sal, forklarede vidnet.

Inden da havde Graham Bishop også stukket sig selv i maven med den kniv, som han angiveligt også har stukket sine to tvillingedøtre med adskillige gange.

Se også: Graham Bishop tog kniv med hjemmefra: Jeg ville dræbe mig selv

Ifølge Graham Bishops egen forklaring fra tidligere, kan han ikke selv huske episoden, så det er derfor uklart, hvad der præcis er foregået, da han forsøgte at tage livet af sine egne døtre.

Graham Bishop nægter dog drabsforsøg, og hans forsvarer vil have sin klient erklæret utilregnelig i gerningsøjeblikket.

Politiet og sagens anklager forsøger dog at påvise, at Graham Bishop havde et tydeligt motiv, nemlig at hans kone ønskede skilsmisse, fordi hun var bange for, hvad han kunne finde på.

Se også: TV-clairvoyant giver medicin skylden for drabsforsøg

Forsvareren og Bishop selv fastholder dog, at overfaldet og hans tidligere humørsvingninger skyldes bivirkninger fra ADHD-medicin, som han indtog store mængder af op til gerningstidspunktet.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere