Betjent fandt tvillingepiger i blodbad: 'De lå og kiggede på os'

De to tvillingepiger, der blev stukket gentagne gange med kniv af deres egen far, Graham Bishop, var ved bevidsthed, da politiet fandt dem

Følg med i Ekstra Bladets live-dækning og stil gerne spørgsmål om sagen i boksen herunder. Spørgsmålene besvares, når der er små pauser i retssagen og vi forsøger at besvare så mange som muligt. 


KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): På trods synligt alvorlige skader, var to fireårige tvillingepiger stadig ved bevidsthed, da politiet fandt dem efter brutalt overfald.

Se også: Retssagen fortsætter: Mor skal genopleve overfald på tvillingedøtre

Sådan lyder forklaringen fra den første betjent, der så pigerne, efter at den 59-årige tv-clairvoyant Graham Bishop havde stukket dem adskillige gange med en stor køkkenkniv på Rigshospitalets Ronald McDonald-hus.

Betjenten har netop forklaret i retten, hvordan han som den første kom ind i det værelse, hvor Bishop havde opholdt sig med sine to døtre.

Se også: Graham Bishop tog kniv med hjemmefra: Jeg ville dræbe mig selv

Han forklarer, at situationen oprindeligt blev opfattet som en gidselsituation af politiet, men da kollegaer på den anden side af bygningen så en mand med blod på tøjet, brød de døren til værelset op og kom ind i lokalet.

- Jeg ser en mand kravle rundt på en afsats ved vinduet. Han kigger kortvarigt på mig, og så springer han, forklarer betjenten i retten.

Førstehjælp var førsteprioritet
Betjentene fik derefter øje på de to piger, som lå ved siden af hinanden i en sofa. Og betjentene kunne med det samme se, at den var helt gal med pigerne, der havde meget alvorlige skader.

- Da gerningsmanden er sprunget ud af vinduet, er vores opgave pludselig en anden. Så vi laver det førstehjælp vi kan, forklarer betjenten.

Se også: Desperat mor efter knivoverfald: 'Mine børn, mine børn'

Ifølge betjenten var skaderne dog så omfangsrige, at han og kollegaerne kun kunne yde psykisk førstehjælp, da flere tarme blandt andet hang ud af pigerne.

Der kom skrig af smerte
På trods af de meget voldsomme skader, var begge piger ved bevidsthed, men de lå begge stille og ubevægeligt.

- Vi taler til dem, og de har åbne øjne og kigger på os. Den ene pige nikker en enkelt gang som svar, siger han.

På trods af det voldsomme overfald kommer der ikke meget lyd fra pigerne.

- En gang imellem kommer der kortvarige smerteskrig fra pigerne, siger betjenten.

Se også: Vidne i retten: Bishop gik amok, da han hørte politiet

Da der kom en ambulanceredder til stedet, vurderede redderen, at det var så slemt med den ene pige, at de ikke kunne nå at få hende ned i ambulancen.

Redderen tog derfor pigen i skødet og løb over til det nærliggende traumecenter på Rigshospitalet, mens betjenten støttede hendes hoved.

- Han sagde bare, at vi havde travlt, og der skulle ske noget med det samme, forklarer betjenten.

Alvorlige fysiske mén
Takket være den hurtige indsats fra betjente og reddere overlevede begge piger det brutale overfald, men især den ene tvilling har fortsat alvorlige eftervirkninger af overfaldet.

På grund af de voldsomme skader, fik hun et længere blodtryksfald, der har medført, at hun har fået en hjerneskade, ligesom hun har meget nedsat syn. Desuden gjorde overfaldet, at hun ugen efter ikke kunne komme til London til den undersøgelse, der skulle fastlå, om hun kunne få en livsvigtig nyretransplantation.

På grund af overfaldet er mulighederne for en succesfuld operation blevet væsentligt forringet, forklarer en læge, der også er indkaldt som vidne i retten.

- Hun var vanskelig før, men hun er meget vanskeligere nu, forklarer lægen.

Graham Bishop selv overlevede også selvmordsforsøget, og han sidder derfor i dag tiltalt for drabsforsøget på sine to døtre.

Se også: TV-clairvoyant giver medicin skylden for drabsforsøg

Han nægter sig dog skyldig, og han har forklaret, at han intet husker fra episoden. Både han og hans forsvarer fastholder, at den ADHD-medicin han tog på tidspunktet var skyld i overfaldet og andre humørsvingninger, han havde op til episoden.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere