Stukket ned af far: Tvillingepigers bistandsadvokat kræver fem millioner i erstatning

To fireårige tvillingepiger blev sidste år stukket ned af deres fader. I dag har overfaldet alvorlige konsekvenser for pigerne

Graham Bishop er tiltalt for at have stukket sine tvillingepiger ned. Foto: Polfoto
Graham Bishop er tiltalt for at have stukket sine tvillingepiger ned. Foto: Polfoto

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): I dag fortsætter retssagen mod den 59-årige tv-clairvoyant Graham Bishop. Han er tiltalt for at have stukket sine to tvillingdøtre på fire år med stor køkkenkniv på Rigshospitalets Ronald McDonald-hus.

Begge døtre overlevede det brutale overfald, men især den ene tvilling har alvorlige eftervirkninger af overfaldet – herunder hjerneskade, spastisk lammelse, synstab, ar på kroppen og psykiske mén. På grund af overfaldet er muligheden for en livsvigtig nyretransplantation forringet for den ene tvilling. Hjerneskaden har stor betydning for pigens levealder. Pigens bistandsadvokat forlanger derfor et erstatningskrav på ikke under fem millioner. Dette skyldes blandt andet, at pigen stadig er syg og har voldsomme smerter.

Se også: Betjent fandt tvillingepiger i blodbad: 'De lå og kiggede på os'

- Det er stadig vanskeligt at vurdere hendes tilstand, men man ved allerede nu, at overfaldet har forringet pigens levealder betydeligt, siger bistandsadvokaten.

For den anden piges vedkommende er erstatningskravet betydelig mindre, da hun ikke som sin søster har ligeså store men efter knivoverfaldet.

- Hun har betydelige og grimme ar i både ansigt og på kroppen, fortæller bistandsadvokaten, som påpeger pigens psykiske mén.

Han skønner, at det skal koste en erstatning på knap 2 millioner.

Efter knivoverfaldet hoppede Graham Bishop ud ad vinduet og stak sig selv, men han overlevede selvmordsforsøget og sidder derfor i dag tiltalt for drabsforsøget på sine to døtre.

Han nægter sig skyldig, men har tidligere forklaret, at han intet husker fra episoden.

Han ville dræbe
I dag procederer anklager skyldsspørgsmålet, mens tilskuerrækkerne i retssalen er fyldt op. Ifølge anklager Søren Harbo er han ikke i tvivl om, at Graham Bishop bevidst ville dræbe sine to døtre.

- Tiltalte har også selv fortalt os, at det var hensigten. Det fremgår af de beskeder, han sendte til sin kone få sekunder før, at han stak pigerne, sagde anklageren.

Se også: Vidne i retten: Bishop gik amok, da han hørte politiet

Anklageren understreger, hvor brutalt overfaldet på var på pigerne. Graham Bishops handlinger viser, at hans hensigt var, at pigerne skulle slås ihjel. Han forklarer, at Graham Bishop låste sig inde på et værelse med børnene, hvorefter han stak de smukke piger flere gange med køkkenkniv.

- Den ene pige blev snittet i ansigtet, stukket i hjertet og maven. Den anden pige blev også stukket i maven og fik tarmudfald. Begge piger lå forsvarsløse i sofaen og var i livsfare, men Graham Bishop efterlod dem uden hjælp.

Han forklarer, at havde det ikke været for politiets indgriben, var de døde. Anklager henviser til, at Graham Bishop udmærket var klar over konsekvenserne ved sin handling. Derudover havde han forinden undersøgt, hvor hurtigt man dør af knivstik på internettet.

Graham Bishop følger nøje med i proceduren, mens hans tolk læser op.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere