Tøfting-anholdelse granskes

- Vi vil vurdere om anholdelserne var berettigede, og om det er gået ordentligt og lovligt til, siger advokaturchef i Østjyllands Politi, Morten Holm

Først var humøret højt, da Stig Tøfting var ude at spise med sin stedsøn Tristan. Men så endte det hele i tummel, tumult og anholdelse af dem begge. (Privatfoto).
Først var humøret højt, da Stig Tøfting var ude at spise med sin stedsøn Tristan. Men så endte det hele i tummel, tumult og anholdelse af dem begge. (Privatfoto).

Anholdelsen af Stig Tøfting og hans stedsøn Nick Tristan i Aarhus midtby natten til lørdag vil helt efter bogen blive underkastet en nærmere vurdering i anklagemyndigheden hos Østjyllands Politi.

Stedsønnen var kommet i voldsomt klammeri med nogle dørvogtere på ZenZa Cocktailbar på Aaboulevarden. Så meget, at Nick Tristan nu er sigtet for truende adfærd, og Stig Tøfting for efterfølgende at blande sig på en truende måde i politiarbejdet.

Den civile anholdelse, som dørvogterne foretog af stedsønnen, foregik imidlertid ikke ved indgangen til baren, men på Fredens Torv nogle hundrede meter derfra, efter far og stedsøn havde forladt stedet, hvor de var blevet afvist.

Ingen manual
Om dørvogterne har handlet efter loven ved således at eftersætte, som det hedder i politisprog, Tøftings stedsøn i de århusianske gader, er noget af det, anklagemyndigheden vil se på. Det oplyser Morten Holm, advokaturchef, Østjyllands Politi:

– Bortset fra, at jeg ikke vil vurdere en konkret sag, jeg endnu kun har kendskab til via jeres omtale, så kan jeg sige, at der ikke findes en manual at slå op i. Det vil altid være en vurdering af forløbet og de omstændigheder, der gælder.

– En ting er at foretage en civil anholdelse på stedet, hvor en alvorlig hændelse finder sted. Nogen andet er vel, når situationen er drevet over, så at foretage en decideret gadejagt. Kan du slet ikke sige, om det er i overensstemmelse med reglerne, som de er beskrevet i retsplejelovens par.755 stk. 2?

–Nej. For her står også beskrevet, at en sådan civilanholdelse kan ske under eller i umiddelbar tilknytning til udøvelsen af et strafbart forhold. Og hvad er det? Det kan man ikke give noget generelt svar på. Det vil altid afhænge af den konkrete situation og de særlige omstændigheder, der måtte knytte sig til den.

Se også: Tøfting taler ud efter tumult og anholdelse
– Det eneste, jeg med sikkerhed kan sige, er, at det vil vi se på, når sagen lander hos os. Det gør vi altid. Såmænd også når det er politiet, der foretager en anholdelse. Eller foretager en ransagelse for eksempel. Så ser vi på, om det er berettiget, og om det er gået ordentligt og lovligt til, siger Morten Holm.

Selskabet, hvor dørmændene er ansat, har ikke villet uddybe sagen, men oplyste til Ekstra Bladet i går, at ingen af dørmændene blev slået under episoden.

Se også: Tøfting-sagen: Stedsøn slog ikke dørmænd

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere