Pas på: Flere dør i brande om vinteren

Tjek dine røgalarmer: Stearinlys, madlavning og brændeovne kan koste menneskeliv - og de kommende tre måneder er de værste

De kommende måneder er 'højtid' for ildebrande i hjemmet - så pas ekstra godt på, når du tænder stearinlys eller laver mad. (Foto: Kenneth Meyer)
De kommende måneder er 'højtid' for ildebrande i hjemmet - så pas ekstra godt på, når du tænder stearinlys eller laver mad. (Foto: Kenneth Meyer)

For rigtig mange betyder vintermånederne mere tid indenfor med stearinlys, brændeovne og cigaretter i sofaen - men det kan ende fatalt.

Statistikker viser, at en tredjedel af alle dødsbrande sidste år skete i de tre vintermåneder - 22 ud af 66 døde.

Det skriver Beredskabsforbundet i en pressemeddelelse.

- Det er især cigaretrygning, forkert fyring i brændeovnene, tilberedning af julemaden i køkkenet og de mange levende lys, som vi omgiver os med i juletiden, der er årsag til de ekstraordinært mange brandskader på denne årstid, siger presse- og kommunikationschef Mads Jakobsen.

Tjek røgalarmerne
- Mange af disse lys er anbragt i forbindelse med juledekorationer, adventskranse og juletræer, og det betyder, at brandfaren øges gennem julemåneden i takt med, at gran og mos tørrer ud. De alvorligste af alle disse brande koster menneskeliv, tilføjer han.

Beredskabsforbundet opfordrer derfor til, at man tjekker sine røgalarmer en ekstra gang, inden man tænder op i adventskransen.

- Mange af de personer, der omkommer i dødsbrande, har ikke en røgalarm opsat. Så det er bestemt et incitament til at sætte dem op. Billigere livsforsikring findes ikke, siger kommunikationschefen.

I alt 34 procent af årets udrykninger til brande i beboelse skete sidste år i december, januar og februar - 1.739 af i alt 5.071 udrykninger.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere