Hospital ser på sikkerhed efter ny fangeflugt

Region Midtjylland vil ændre på konstruktion af hegn ved Retspsykiatrisk Afdeling i Risskov efter fangeflugt

Region Midtjylland vil nu gennemgå sikkerheden på Retspsykiatrisk Afdeling i Risskov. Det sker, efter at en forvaringsdømt mand søndag flygtede fra hospitalet.

For Gert Pilgaard Christensen, der er direktør ved psykiatri- og socialledelsen i regionen, kommer flugten som en overraskelse.

- Med det sikkerhedsarbejde, vi har sat i værk over de foregående år, er det overraskende, at flugten kunne lade sig gøre, siger han i en pressemeddelelse.

Se også: Brutal voldsmand er flygtet fra hospital i Risskov

Ifølge Gert Pilgaard Christensen har den 33-årige mand, som er flygtet, formentlig været drevet af en stærk trang til narko og har derfor trodset faren ved at forcere det hegn, som skærmer afdelingen.

Hospitalet meldte sidste år ud, at 27 patienter var flygtet fra afdelingen. Udmeldingen kom efter afsløringer i pressen. I første omgang lød tallet på blot tre flugter.

- I år er der brudt to patienter ud fra Afdeling for Retspsykiatri på Aarhus Universitetshospital, Risskov, når vi medregner den aktuelle rømning. Det er det laveste tal i mange år, siger Gert Pilgaard Christensen.

Flugten får nu regionen til at ændre på sikkerhedsforanstaltningerne. Blandt andet skal nogle bolte øverst på de lodrette jerndragere, som holder hegnet, fjernes.

Muligvis kan den 33-årig have brugt boltene til at træde på, og på den måde er flugten blevet mulig.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere