Dømt direktør skylder 168 millioner kr.

To gange på et halvt år er en 46-årig direktør blevet idømt lange fængselsstraffe for moms og skattesvig. Han skylder nu knapt 84 millioner kr. i bøder og et tilsvarende beløb til SKAT

Mandskab til nedrivning blev udlejet gennem den dømte direktørs selskaber, men de ansatte blev lønnet sort. Staten blev snydt for både moms, skat og AM-bidrag. Personerne på billedet har intet med den aktuelle sag at gøre. (Foto: Jens Panduro/Polfoto)
Mandskab til nedrivning blev udlejet gennem den dømte direktørs selskaber, men de ansatte blev lønnet sort. Staten blev snydt for både moms, skat og AM-bidrag. Personerne på billedet har intet med den aktuelle sag at gøre. (Foto: Jens Panduro/Polfoto)

Tre års fængsel og en tllægsbøde på godt 47 millioner kr.

Sådan lød dommen i Københavns Byret i dag over den 46-årige Lars Warming Andersen, der blev fundet skyldig i omfattende moms og skattesvindel, mens to medtiltalte blev frifundet.

Det er anden gang på et halvt år, at Lars Warming Andersen er dømt for at stå bag professionel kædesvig.

I april blev han idømt tre et halvt års fængsel ved retten i Glostrup og en tillægsbøde på 36.625.000 kr. Dén sag er anket til Østre Landsret, mens Lars Warming Andersen tog betænkningstid med hensyn til anke af dagens dom, hvor tillægsbøden blev på 47.325.000 kr.

Samlet regning: 168 mio. kr.
Den dømte, der bor i en beskeden toværelses lejlighed, skal derfor ryste op med 83.950.000 kr. i bøder foruden erstatning og efterbetaling til SKAT på et tilsvarende beløb - en samlet regning på knapt 168 millioner kr. !

Kort fortalt drejer svindelsagerne sig om, at den dømtes selskaber OBA aps og SLK Entreprise har været udlejer af arbejdskraft til entreprenørfirmaer, der blandt andet har arbejdet med nedrivning.

Entreprenørerne har betalt normal pris plus moms for mandskabet, men de mange medarbejdere er blevet lønnet sort.

Pengene til den sorte løn er hævet og betalt kontant, og derfor er statskassen blevet unddraget enorme millionbeløb i moms, skat og arbejdsmarkedsbidrag.

Der er også brugt falske fakturaer i stort omfang og stråmænd til svindlen. I kædesvigsagen, hvor der faldt dom i april, var en forhutlet narkoman sat ind som direktør i et stråmandsfirma.

Millionerne hævet kontant
Ifølge senioranklager Flemming Petersen, Københavns politi, er det ikke lykkedes for politiet at slå fast, hvor stort et udbytte den dømte selv har fået ud af kriminaliteten.

- Det er klart, at en stor del af pengene er gået til sorte lønninger, men den dømte står tilbage med ansvaret og regningen.

Når betalingerne er gået ind i Lars Warming Andersens firmaer er de straks blevet overført til vekslebureauet Dan Cash, hvorefter pengene er blevet hævet kontant i euro. Derefter er de mange millioner kr. sporløst forsvundet.

Den organiserede svindel i de to sager, hvor der nu er faldet dom, har stået på fra efteråret 2007 til efteråret 2012.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere