Pædofil præst misbrugte 10-årig i skriftestolen

79-årig australier tilstår misbrug af yderligere 14 mindreårige. Samlet har præsten seksuelt udnyttet 45 børn og unge

Arkivfoto: Visum
Arkivfoto: Visum

En berygtet australsk præst er igen i dag blevet dømt for pædofili.

Denne gang omfatter det blandt andet en messedreng, der først blev drukket fuld i vin, og en tiårig pige, som blev misbrugt i skrifteskolen.

79-årige Gerald Francis Ridsdale blev af retten afhørt via et videolink til det fængsel, hvor han afsoner dom for andre seksuelle overgreb mod børn og unge.

I dag tilstod han 27 anklagepunkter, der omfatter 14 forskellige mindreårige. Overgrebene er sket helt tilbage i tidsrummet mellem 1961 og 1980.

Hans forbrydelser har fundet sted i forskellige byer, hvor han har arbejdet som lokal præst og mange af ofrene er fundet blandt børn, som ofte kom i kirken.

Efter tilståelsen trak anklagemyndigheden yderligere 84 anklagepunkter tilbage.

Af sagen i Melbourne Magistrates' Court fremgår det, at det samlede antal børn han har misbrugt - og er dømt for - nu er oppe på 45.

Han blev fængslet i 1994 for overgreb på 21 ofre - 20 drenge og en pige - i perioden 1961-1982. Også disse ofre fandt han i byer og kirker, hvor han fungerede som præst.

I 2006, mens han stadig afsonede den første dom, blev han dømt for overgreb mod yderligere ti drenge i perioden 1970 til 1987.

Blandt de seneste sager var der en ti-årig pige, som han tog ind i kirkens skriftestol og forbrød sig imod, efter han havde fortalt hende, at hun skulle straffes.

I dag sagde han bl.a. via videolinket:

- Jeg er ikke forberedt på dette. Jeg har ikke talt med min advokat. Men høje dommer, jeg erklærer mig skyldig. Jeg er skyldig.

Onsdag skal han igen for retten, hvor dommen vil blive afsagt.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere