Værebros Hårde Kerne for retten for drabsforsøg

Børnefamilie i livsfare: Tog fejl af bande-lejlighed i Skovlunde og skød ind ad vinduet til sovende familie

Her er den lejighed, som skulle være beskudt, og hvor LTF-bandemedlemmer i vinter solgte hash mellem klokken 12 og 24.
Her er den lejighed, som skulle være beskudt, og hvor LTF-bandemedlemmer i vinter solgte hash mellem klokken 12 og 24.

I dag starter retssagen mod seks bandemedlemmer fra Værebros Hårde Kerne, som er tiltalt for forsøg på mandrab ved retten i Glostrup.

Den meget omtalte hash-lejlighed i AAB-bebyggelsen Blokhaven 16 i Skovlunde, som Ekstra Bladet afslørede i marts, spiller en central rolle, når de seks bandemedlemmer fra VHK (Værebros Hårde Kerne) i dag tager plads i retsalen.

Mens bandekrigen mellem LTF (Loyal to Familia) og VHK var på sit højeste i vinter, og der blev kæmpet om hashmarkedet, blev en tilfældig børnefamilie med en højgravid hustru offer for skyderi ind gennem deres vindue.

Se også: Sageløs mands lejlighed ramt af skud

Familiens lejlighed støder op til den stuelejlighed i Blokhaven, som spillede hovedrollen i en retssag mod en række bandemedlemmer fra LTF for en måned siden. Lejligheden blev i et par måneder i vinter brugt som salgssted for hash til Skovlundes borgere, som hver dag mellem klokken 12 og 24 kunne komme forbi og købe hash ved stuevinduet.

Se også: Bandefolk sigtes for drabsforsøg

LTF-medlemmerne var nemlig trukket inden døre, fordi kuglerne fløj om ørene på dem på den sti, hvor de plejede at stå og handle.

Klokken kvart i fire om morgenen den 3. marts blev der affyret mindst syv skud mod børnefamiliens lejlighed i Blokhaven. Et af projektilerne gik gennem vinduet til soveværelset, hvor flere familiemedlemmer lå og sov og ramte døren i den modsatte ende af værelset.

Se også: 22 skydevåben beslaglagt på Vestegnen

De seks bandemedlemmer fra VHK er tiltalt for i forening eller efter fælles forståelse at have afgivet ikke under syv skud mod familiens lejlighed i den tro, at det var Blokhaven 16 lejlighed 4 i den hensigt at dræbe en eller flere personer relateret til bandegrupperingen LTF.

Se også: Yngre mand skudt i brystet

Ifølge tiltalen kontaktede to af bandemedlememrne de øvrige og pålagde dem at genemføre skyderiet. Der blev ifølge tiltalen kørt til Blokhaven i to biler. Her steg to personer fra VHK ud af bilerne medbringende to skydevåben og rettede henvendelse til Blokhaven 14 stuen i den tro, at det var Bliokhaven 16 stuen og skød med det ene våben mod vinduet,

Det samme våben er også brugt ved et skyder den 4. marts klokken 21.10 i Dildhaven i Herlev ud for nummer 37. En af de seks tiltalte, en 18-årig mand er tillige tiltalt for at have afgivet mindst syv skud i Dildhaven, hvorved der var fare for en række tilfældige menneskers liv og førlighed.

1 af 2 Den 3. marts blev der affyret mindst syv skud mod dette stuevindue i Blokhaven 14 i Skovlunde. Vinduet til højre, ligger i Blokhaven 16, og det var her bandemedlemmer fra LTF holdt til og solgte hash i vinter. Gerningsmændene tog fejl af de to vinduer og skød i stedet ind til en børnefamilie.(Foto: Kenneth Meyer)
2 af 2 Her er den lejighed, som skulle være beskudt, og hvor LTF-bandemedlemmer i vinter solgte hash mellem klokken 12 og 24.
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere