Direktør tiltalt: Ville bestikke SKAT

To sjældne sager om bestikkelse af danske embedsmænd skal snart for retten. En direktør tilbød specialkonsulent hos SKAT dyre gaver, og en inspektør i Trafikstyrelsen blev tilbudt penge af et bilsynsfirma

En specialkonsulent fra SKAT skulle 'købes' til at nedsætte værdi og told af importeret tøj fra Kina, lyder tiltalen. (Foto. Thomas Borberg/Polfoto)
En specialkonsulent fra SKAT skulle 'købes' til at nedsætte værdi og told af importeret tøj fra Kina, lyder tiltalen. (Foto. Thomas Borberg/Polfoto)

En direktør, hvis firma importerer store mængder af tøj fra Kina, forsøgte at bestikke en specialkonslent hos SKAT til at nedsætte værdien og tolden af de importerede varer, der kom i containere til Danmark via Tyskland.

Sådan lyder tiltalen mod direktøren, der senere på måneden stilles for retten i Sønderborg. Specialkonsulenten hos SKAT faldt nemlig ikke for fristelsen, men anmeldte bestikkelsen til politiet.

Ifølge anklageskriftet blev SKAT´s konsulent den 2. september sidste år tilbudt dyre gaver på en adresse i Padborg.

Han blev blandt andet lovet en rejse til Kina og kinesisk porcelæn, og direktøren tilbød også at købe konsulentens private bil - angiveligt for en rigtig god pris.

Direktøren nægter sig skyldig, og specialkonsulenten skal afhøres som vidne under retssagen.

- SKAT har ikke en samlet statistik vedrørende bestikkelsessager, men det er vurderingen, at det er yderst sjældent, SKAT møder forsøg på bestikkelse af medarbejdere, siger pressekonsulent hos SKAT Thor Wilkens

- Skats medarbejdere er instrueret i at anmelde det til politiet, straks de bliver udsat for bestikkelse, sådan som det også er sket i den nævnte sag, siger han.

Ville bestikke inspektør fra Trafikstyrelsen
En anden bestikkelsessag kommer for retten i Glostrup på mandag. Her er en teknisk ansvarlig for et bilsynsfirma i Rødovre tiltalt for bestikkelse af en inspektør fra Trafikstyrelsen, der stod for et målrettet tilsyn af virksomheden.

Resultatet af Trafiksstyrelsens tilsyn var åbenbart ikke tilfredsstillende for virksomheden - så den teknisk ansvarlige forsøgte, ifølge tiltalen, at få inspektøren til at ændre resultatet. Det skete i form af løfter om penge, som der ikke blev sat beløb på, forskellige gaver samt en frokost.

Det ulovlige 'tilbud' blev anmeldt til politiet af Trafikstyrelsen.

- Det er første gang, vi har oplevet sådan en sag. Skulle det ske igen, bliver det også politianmeldt. Vi er en offentlig myndighed, og det er fuldstændigt uacceptabelt, at man prøver at få vores ansatte til at begå lovbrud, siger kommunikationsmedarbejder Mads Gundelund Gerlach, Trafikstyrelsen.

Ved du noget ? Tip os på sms 1224 (koster alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere