Politiet fortsat på bar bund i sag om nedbrændt rockerhus

Motorcykler og private ejendele er gået tabt i flammerne ved brand i rockerhus

Den store industribygning i Kvistgård ved Helsingør huser både en lokal afdeling af Bandidos samt det såkaldte 'Nationalen'.(Foto: Jan Sommer)
Den store industribygning i Kvistgård ved Helsingør huser både en lokal afdeling af Bandidos samt det såkaldte 'Nationalen'.(Foto: Jan Sommer)

- Selve brandstedet er nu frigivet, men der forestår analyser af sikrede spor og effekter. Det er endnu for tidligt at fastlægge en endelig brandårsag og det kan derfor fortsat ikke udelukkes, at der er tale om en påsat brand.

Det skriver Nordsjællands Politi i en pressemedelelse i forbindelse med det nedbrændte rockerhus i Kvistgård ved Helsingør.

Se også: Flere angreb på Bandidos undersøges af politiet og Se også: Bandidos-klubhus brudt i brand: Flere rockere lå og sov

Natten mellem tirsdag og onsdag udbrød der en voldsom brand på stedet, og den store industribygning led voldsom skade.

- Af hensyn til den fortsatte efterforskning, herunder afhøringer i sagen, kan politiet ikke udtale sig yderligere.

Ud over selve bygningen blev også minst ti motorcykler og en mindre lystbåd offer for flammerne. Det siger kilder med indsigt i miljøet. Desuden gik også en række personlige effekter op i røg ved branden.

Derfor lå fire personer og sov i ejendommen, da branden brød ud klokken 02.40. Dagen forinden havde der været holdt et ugentligt møde i klubhuset.

Den nu udbrændte Bandidos-adresse i Kvistgård var ganske central for Bandidos i Danmark. Ud over en lokal afdeling husede den store industribygning også det såkaldte 'Nationalen', der er rockerklubbens styrende myndighed i Danmark.

Og, hvis det viser sig, atr branden er påsat, så er det er slag rettet direkte mod ledelsen i den topstyrede klub, vurderer kilder med indsigt i miljøet.

Se også: Politiet: Brand i rocker-borg var påsat

Branden i det store rockerhus er den foreløbigt seneste i en række brande, der har hærget Bandidos-huse - eller Bandidos-relaterede ejendomme.

Tidligere er det meste af Rødovre Stationscenter gået op i røg. Det samme er et Bandidos-hus i Haslev, der dog ifølge klubben ikke længere var i brug.

Se også: Kilder om påsat brand: Stationscenter brændt ned i rockerkonflikt <b>Kilder om påsat brand: Stationscenter brændt ned i rockerkonflikt</b>

Samme adresse i Haslev har tidligere været forsøgt antændt, ligesom også et Bandidos-hus i Vordingborg er forsøgt brændt ned.

Alle brandstiftelserne er sket ved brug af molotov-cocktails.

- Vi kigger på, om der er en sammenhæng mellem brandattentaterne, siger Michael Ask, politiinspektør hos Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter, NEC.

Ask bekræfter derudover, at der i øjeblikket er et anspændt forhold mellem Bandidos og grupperingen Westside Nation, som er funderet omkring Næstved.

- Vi kan intet bevise, men vi har en teori om, at branden er led i konflikten, vurderer politiinspektøren.

Nordsjællands Politi ønsker endnu ikke at kommentere, hvorvidt branden i Kvistgård var påsat.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Bandidos-præsident Michael ' Kokken' Rosenvold, som ifølge Ekstra Bladets oplysninger for tiden er i udlandet.

1 af 3 Store dele af den store industribygning er udbrændt totalt.(Foto: Jan Sommer)
2 af 3 Branden i den store bygning skete natten efter, der havde værer klubmøde.(Foto: Jan Sommer)
3 af 3 Den store industribygning i Kvistgård ved Helsingør huser både en lokal afdeling af Bandidos samt det såkaldte 'Nationalen'.(Foto: Jan Sommer)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere