Mor til skudt knallertkører: Han kan ikke snakke og bevæge benene

- Men nu skal han snart til genoptræning i Hammel - og det ser vi frem til, siger Benedikte Nielsen fra Esbjerg

Den 17-årige unge knallertkører, Inunnguag Nielsen, som blev skudti Esbjerg. (Foto: Facebook ).
Den 17-årige unge knallertkører, Inunnguag Nielsen, som blev skudti Esbjerg. (Foto: Facebook ).

- Lægerne har taget min søn ud af respiratoren nu. Han kan ikke snakke. Og han har ingen følelse i benene. Men han kan bevæge højre hånd, fortæller Benedikte Nielsen fra Esbjerg til Ekstra Bladet.

Hendes 17-årige søn, Inunnguag Nielsen, blev skudt i hovedet for tre uger siden, da hans knallert larmede så meget, at en 50-årig mand på Gl. Vardevej i Esbjerg, besluttede sig for at gøre en ende på larmen.

Se også: 17-årig skudt knallertkører: Nu trappes han ud af koma

Han tog sit kraftige luftgevær og affyrede et skud fra sin altan, som ramte Inunnguag direkte i hovedet.

Siden har den unge mand ligget dybt bevidstløs i kunstigt koma på Odense Universitetshospital, hvor hans forældre, Benedikte og Henrik Nielsen, trofast har siddet ved hans side.Den 17-årige Inunnguag kan nikke og bevæge højre hånd. Men han kan ikke tale og der er ingen følelse i benene. (Foto: Facebook)
Den 17-årige Inunnguag kan nikke og bevæge højre hånd. Men han kan ikke tale og der er ingen følelse i benene. (Foto: Facebook)


Forældrene er dybt bekymrede og ulykkelige over sønnens alvorlige tilstand.

- Vi kan ikke sove om natten. Vi tænker på det hele tiden. Vores søn virker bange. Han forstår slet ikke, hvad der er sket. Men det virker dog som om, at hans tilstand er blevet lidt bedre.

- Lægerne har nu taget ham ud af respiratoren. Han kan ikke snakke. Men han kan forstå, hvad vi siger. Og han nikker med hovedet. Så vi håber selvfølgelig på, at det nu vil gå fremad, siger Benedikte Nielsen til Ekstra Bladet.

'Vi tager en dag af gangen'
Benedikte Nielsen siger, at familien tager en dag af gangen.

- Vi har fået at vide, at lægerne vil forsøge at operere projektilet ud af hans hjerne på et tidspunkt. Men ellers skal vores søn snarest muligt til genoptræning på Hammel Neurocenter.

Vi har hørt, at de er virkelig dygtige der. Så det ser vi frem til. Desværre har Inunnguag nu fået en lungebetændelse, fordi han har været så længe i respiratoren. Så nu får han også medicin mod lungebetændelsen.

Se også: Skød 17-årig knallertkører: Tidligere dømt for blodigt mord

Familien, der kommer fra Grønland, har ikke mange ord til overs for den mand, som måske har invalideret deres søn for livstid.

- Vi tænker slet ikke på ham. Vi har fuldstændig fokus på vores søn. Det er forfærdeligt, hvad han har gjort. Men alle vores tanker retter sig mod Inunnguag, siger moderen til Ekstra Bladet.

Den sigtede gerningsmand, Nicky Madsen, er tidligere blevet i dømt tolv års fængsel for et blodigt mord på en kammerat.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere