Løgn sender mand 2,5 år bag tremmer

Retten i Odense har dømt mand i usædvanlig sag

Retten i Odense har dømt en 36-årig mand til to et halvt års fængsel i en principiel sag, hvor mandens løgn førte til, at en uskyldig mand blev dømt.

Det er efterhånden ni år siden, at en mand blev sigtet, tiltalt og fundet skyldig i et røveri i en baggård i Odense.

Men nu ser han ud til at få oprejsning. Den Særlige Klageret vil snart afgøre, om han kan få genoptaget den gamle straffesag, og i dag er hovedvidnet i røverisagen blevet i dømt en hård fængselsstraf for falsk anmeldelse og falsk anklage.

Vidnet udpegede med vilje en uskyldig som gerningsmand, lød anklagen mod den 36-årige.

- Den sag er et godt bevis på, at man ikke kan se på folk, om de lyver eller ej. Og det kan heller ikke politiet og retten, sagde advokat Niels Rex, der repræsenterer den uskyldigt dømte, forud for retssagen mod løgneren, .

Fattede mistanke
Som tidligere beskrevet, anmeldte den nu dømte i januar i år, at han på egen hånd havde forpurret et røveri mod en Sparekasse.

Se også: Løgner fik dusør af politiet - står nu til straf

Mandens indsats gjorde indtryk på politiet, som belønnede ham med en dusør på 1000 kroner. Men detaljer i hans beretning om hændelsen gjorde de politifolk, der afhørte ham, mistroiske.

- Der var noget, der ikke kunne passe, siger vicepolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen fra lokalpolitiet i Svendborg. Derfor begyndte betjentene at undersøge anmelderen nærmere, og det var i den forbindelse, at den gamle røverisag fra 2004 dukkede op.

Fyns politi oplyser i en pressemeddekelse efter dommen er afsagt, at den 36-årige i øvrigt er dømt for et forsikringsbedrageri begået i 2009, nok en falsk anmeldelse af forsøg på røveri i 2011 og endeligt den falske anmeldelse i januar 2013, hvor han anmeldte forsøget på bankrøveri mod Svendborg Sparekasse i Skaarup.

Manden har erklæret sig skyldig i alle forhold.

- Retten har valgt at følge anklagemyndighedens påstand om, at der i en sag af denne meget grove karakter, som er uden fortilfælde i nyere dansk retspraksis, bør udmåles en meget langvarig ubetinget fængslesstraf. Det er jeg selvfølgelig tilfreds med, udtaler anklagemyndighedens repræsentant, advokaturchef Mette Lise Bakkely.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere