Cyklist kvæstet i højresvingsulykke i København

En kvinde blev tirsdag morgen kørt ned af en lastbil, som var i gang med at svinge til højre i et vejkryds i København

En kvindelig cyklist blev tirsdag morgen kørt ned af en lastbil i krydset mellem Sølvgade og Øster Farimagsgade (Foto: Bing Maps)
En kvindelig cyklist blev tirsdag morgen kørt ned af en lastbil i krydset mellem Sølvgade og Øster Farimagsgade (Foto: Bing Maps)

En cyklist blev tirsdag morgen ramt af en lastbil i krydset mellem Øster Farimagsgade og Sølvgade midt i den københavnske morgentrafik.

Se også: Kvindelig cyklist kvæstet af lastbil i København

John Hansen, der er vagtchef ved Københavns Politi, bekræfter over for Ekstra Bladet, at en kvindelig cyklist er blevet kørt ned.

- Den kvindelige cyklist ryger ind under en lastbil, som er i gang med at svinge til højre. Vi fik meldingen kl. 08.08, siger vagtchefen til Ekstra Bladet.

Se også: Højresvingsulykke: Tina dræbt for øjnene af kollega

Ifølge vagtchefen er der tale om en klassisk højresvingsulykke, som sker i forbindelse med en situation, hvor lastbilchaufføren holder tilbage for et udrykningskøretøj.

- Lastbilchaufføren var i gang med at svinge i højre, da der kommer en ambulance kørende. Den holder han tilbage for, som han skal, men så er det, han rammer cyklisten, idét han fortsætter med at svinge, forklarer John Hansen.

Slap nådigt
Både cyklist og cykel røg ind under et af lastbilens hjul. Men hvor andre højresvingsulykker har haft fatale konsekvenser for den bløde part, er den kvindelige cyklist sluppet forholdsvist nådigt fra morgenens ulykke.

Sissel Kjær var gravid i 12. uge, da hun blev kørt ned af en lastbil i dette kryds. Barnet tog ikke skade, men Sissel brækkede en arm og fik brud på bækkenet. (Foto: Anders Brohus) Vagthund Mærkede det på egen krop: Stå af og træk cyklen

- Hendes ben er blevet kvæstet, men hun er ikke i livsfare. Kvindens skader er trods alt ikke så alvorlige, som vi tidligere har set i den her type ulykker, oplyser John Hansen.

Det er ikke første gang, at krydset mellem Øster Farimagsgade og Sølvgade danner rammen om et trafikuheld.

Peter Sisseck, der lørdag mistede sin datter i en trafikulykke, talte kun sjældent om sin familie. Vagthund Vinkongens datter dræbt: Han er ekstremt privat

Den 30. november sidste år blev en 47-årig mand dræbt, og tidligere i år mistede en kvindelig cyklist livet - begge i forbindelse med højresvingsulykker i krydset.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere